Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Drie dagen lang samen eten, slapen, leven en kunsten”

106 creatieve jongeren verzamelen in De Studio

- KOEN DE BEUCKELEER

Ruim honderd creatieve jongeren uit Vlaanderen en Brussel geven drie dagen lang het beste van zichzelf in De Studio aan het Mechelsepl­ein. De ‘Kunstbende’ brainstorm­t er, samen met kunstenaar Thomas Verstraete­n, over het thema ‘connectie’.

In De Studio aan het Mechelsepl­ein zijn drie dagen lang 106 creatieve jongeren uit Vlaanderen en Brussel te gast. Allen wisten ze tijdens de voorrondes een jury te overtuigen van hun creatieve capaciteit­en en sleepten ze een ticket voor het ‘bootcamp-weekend’ van Kunstbende in de wacht. “De Kunstbende bracht in het verleden al heel wat grote namen voort”, zegt Ilja Antonneau van De Studio. “Zowel Balthazar als Hannelore Bedert, Compact Disk Dummies en tal van bekende acteurs namen in het verleden deel.”

De jongeren konden zich inschrijve­n voor een tiental categorieë­n. Van beeldende kunst over muziek tot woordkunst en dj’en. “Drie dagen lang zullen de jongeren hier samen leven, eten, slapen en kunsten”, zegt Antonneau. “Het is de bedoeling dat de deelnemers elkaar inspireren en uitdagen.”

Kunstenaar Thomas Verstraete­n, zelf een voormalig deelnemer van de Kunstbende, introducee­rde de deelnemers in het thema ‘connectie’. De komende dagen berei- den de jongeren per categorie een eigen performanc­e voor.

Finale op 14 mei

De deelnemers zijn tussen de 13 en de 19 jaar oud en komen uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel. Lierenaar Ebe Meynckens (16) werd geselectee­rd in de categorie tekst. “Ik stuurde een tekst in over een oude man die alleen in de regen over straat wandelt”, zegt hij. “Een alledaags voorval, waarrond ik een heel verhaal fantaseerd­e.”

Het was vooral het bootcamp dat Ebe ertoe aanzette om zichzelf in te schrijven voor de Kunstbende. “Je leert hier tientallen creatieve mensen kennen, die allemaal hun eigen visie hebben. De uitwisseli­ng van ideeën maakt het gebeuren bijzonder boeiend.”

Het resultaat van de driedaagse is woensdag om 16u te bewonderen in De Studio. Na de bootcamp tellen de jongeren af naar de finale, op zondag 14 mei in De Studio en de Arenbergsc­houwburg.

“Je leert hier tientallen creatieve mensen kennen, die allemaal hun eigen visie hebben. De uitwisseli­ng van ideeën maakt het bijzonder boeiend.”

EBE MEYNCKENS (16)

Kunstbende

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Gedurende drie dagen bereiden 106 uitverkore­n kunstzinni­ge jongeren een eigen performanc­e voor tijdens de bootcamp van de Kunstbende.
FOTO JORIS HERREGODS Gedurende drie dagen bereiden 106 uitverkore­n kunstzinni­ge jongeren een eigen performanc­e voor tijdens de bootcamp van de Kunstbende.
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium