Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blijven verliezen weegt zwaar op een gr oep”

- (mabe)

De vrouwen van Antwerp Ladies bakten er de voorbije weken niet al te veel van. Tijd om zich te herpakken dus. Liefst vanavond al, als de troepen van trainster Cristina Moga op bezoek gaan bij hekkenslui­ter Yvoir. Een wedstrijd die absoluut gewonnen moet worden, willen de Sinjoren nog weggeraken van de voorlaatst­e plaats.

“De laatste wedstrijde­n bleven we onder het verwachte niveau”, zegt Cristina Moga. “Ik hoop dat de groep deze wedstrijd aangrijpt om een nieuwe start te nemen naar de rest van het seizoen toe. Er komen nog wel enkele wedstrijde­n aan waarin we punten kunnen en moeten pakken. Het doel voor het seizoen was het behoud te verzekeren. Dat kan nog op twee manieren. Als we nog punten pakken in de duels tegen Yvoir (zowel heen

als terugwedst­rijd, red.), Michelbeke en As, zouden we op twee na laatste eindigen. Maar om dat voor elkaar te krijgen, moet de vol- ledige groep top zijn. Dat was de voorbije weken niet altijd het geval. Lukt dat niet, dan moet het maar via een dubbele confrontat­ie in de play-downs tegen Yvoir.”

Moga hoopt natuurlijk op het eerste scenario, al beseft ze maar al te goed dat dat niet vanzelfspr­ekend zal zijn. “Blijven verliezen weegt zwaar op een groep. Dat heb ik in het verleden al wel enkele keren ervaren. Vooral mentaal wordt het naarmate de competitie vordert moeilijk om je als speelster te blijven opladen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium