Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben de beste ploeg van de reeks”

OzanArman Sucu droomt van de titel met Kontich

- FREDDY KOOPMAN

Kontich Wijnegem is de topper van de 20ste speeldag in tweede provincial­e A, ook al telt het vijfde geklasseer­de Kontich al zeven punten minder dan leider Wijnegem. OzanArman Sucu denkt dat Kontich enkel met aanvallend voetbal kans op succes maakt.

Door in de laatste twee matchen twaalf keer te scoren, maakte Kontich prima reclame voor de partij tegen koploper Wijnegem.

“Ik speel al heel het seizoen samen met Jonas Somers ‘op den acht’”, vertelt Sucu. “We staan naast elkaar en spreken onderling af wie verdedigt en wie aanvalt. Die wisselwerk­ing loopt vlot. De trein van Kontich staat na enkele haperingen op het juiste spoor. Door de terugkeer van Ben Van Hooydonck is het ontbrekend puzzelstuk­je gelegd. Ondanks zijn slepende knieblessu­re is hij een enorme meerwaarde voor de ploeg. Ben brengt rust en kan het verschil maken.”

“We beschikken al enkele weken over dezelfde vijftien spelers en hebben de basisploeg met de juiste veldbezett­ing gevonden. We verloren dit seizoen slechts één wedstrijd en lagen nog in geen enkele wedstrijd onder. Kontich heeft de beste ploeg van de reeks en dat zullen we wekelijks op het veld bewijzen. Na een lange achtervolg­ing zouden we dan toch nog verdiend kampioen worden”, voorspelt Sucu.

Titelstrij­d nieuw leven inblazen

De polyvalent­e middenveld­er en zijn maats kijken met vertrouwen uit naar de komst van leider Wijnegem. “In de heenmatch namen we een afwachtend­e houding aan en bleef de 0-0 op het bord. Wijnegem pakte de eerste en tweede periodetit­el en beschikt over de beste verdedigin­g van de reeks. De Kanaalploe­g is een moeilijk te ontwrichte­n geheel, maar wij gaan uit van onze eigen sterkte.”

“Dit keer zullen we van bij de af- trap resoluut voor de aanval kiezen. We zullen druk zetten op de tegenstrev­er en hen proberen vast te zetten. Wijnegem mag dan een goede verdedigin­g hebben, wij scoren vlot. Het gevaar komt bij ons van veel kanten. We kunnen presteren onder druk en zullen die zege pakken. Als dat lukt, verkleinen we de achterstan­d op Wijnegem tot vier punten, zodat de titelstrij­d weer volledig open is”, besluit een zelfzekere Ozan-Arman Sucu.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? JozanArman Sucu eerder dit seizoen in actie tegen Johan Lenie van VV Duffel. Morgen krijgt Kontich het bezoek van Wijnegem.
FOTO TOM GOYVAERTS JozanArman Sucu eerder dit seizoen in actie tegen Johan Lenie van VV Duffel. Morgen krijgt Kontich het bezoek van Wijnegem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium