Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Overtuigen­de overwinnin­g

- MARCEL BERNAERTS

Antwerpen pakte overtuigen­d de drie punten. De thuisploeg kende een zwak moment halverwege de eerste set, maar eens de 10 op het bord was een bevrijd Antwerpen heer en meester. Het was alsof de boodschap van coach Dardenne over een gebrek aan vechtlust aansloeg. Door deze zege komen de Sinjoren met Aalst op de derde plaats.

“Ik denk dat we getoond hebben wat we kunnen. De eerste set was misschien niet volledig op niveau, maar dit is toch wel onze eerste goede wedstrijd in drie weken”, reageerde Niels Huysegoms, die kon terugblikk­en op een meer dan degelijke wedstrijd tegen zijn ex-team. “We startten agressief, maakten in de beginfase wei- nig fouten en namen de wedstrijd in handen.”

Antwerpen liep inderdaad vrij vlot 9-2 en 1611 uit, maar kreeg het dan even moeilijk en zag Haasrode-Leuven bij 19-20 overpakken. Cox en Krastins verlosten toen de thuisploeg.

“Het ging misschien iets te makkelijk in die aanvangsfa­se, waardoor we even iets te laks werden en we hen lieten terugkomen. Dat was misschien het enige minpuntje in deze wedstrijd: dat we daar onze kansen niet pakten.

Als ons dat overkomt in de play-offs, kunnen we het wel schudden. Daar wordt zo’n dip afgestraft. Maar nu was dat gelukkig niet het geval. Eens we de eerste set binnen hadden, speelden we een zeer goede wedstrijd”, aldus Huysegoms, die vooral blokkerend dan een belangrijk­e rol speelde in de zege van Antwerpen.

“Eens die 1-0 op het bord stond, speelden we bevrijd. Onze opslagdruk was er en hierdoor konden we onze blok-verdedigin­g bijzonder goed organisere­n. Ik vind dat we vanaf die tweede set heel dicht het niveau van onze sterke periode in oktober en november benaderden. Hier moeten we vertrouwen uit putten. Hier kunnen we op verder bouwen.”

Pijnlijke nederlaag voor een onkennelij­k Amigos, dat nooit in de wedstrijd zat. De bezoekers kwamen in set één direct zes punten achter en gooiden bij 18-11 de handdoek. In de tweede set stond het binnen de kortste keren 4-0, in de derde set kraakte Amigos bij 16-10. Door deze nederlaag wordt Amigos nu rode lantaarn.