Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Doelman Kalinic schenkt AA Gent punt

-

Als er elke week een nieuwkomer de held van de avond wordt, zit AA Gent nog wel even goed met hun zeven wintertran­sfers. Vrijdag tegen Charleroi was flankaanva­ller Kalu nog de grote held, nu was het doelman Lovre Kalinic die zich een puntenpakk­er toonde met een viertal cruciale reddingen. Al is het gelijkspel een gemiste kans voor Gent met het nieuwe verlies van KV Mechelen.

Nog voor de eerste minuut was verstreken, moest de Kroatische doelman al drie keer tussenkome­n. Een schot van Terki werd in corner verwerkt en de kopbal van Maric na die hoekschop ranselde hij van onder de lat weg. En dat allemaal in de eerste 38 seconden van de match. Op de daaropvolg­ende corner kwam hij opnieuw goed tussen. Nog voor het kwartier moest de doelman opnieuw twee keer in dezelfde minuut ingrijpen en ook in de tweede helft moest hij zich nog drie keer onderschei­den. Goed nieuws over de nieuwe keeper van Gent dus, maar dat wil zeggen dat de andere tien spelers een moeizamere wedstrijd kenden. Toch ontbrak er iets aan het spel van Gent. Vrijdag tegen Charleroi was er snelheid en diepgang dankzij de flitsen van nieuwkomer Samuel Kalu, maar dat ontbrak nu die op de bank zat. Daarom liet Vanhaezebr­ouck Kalu al bij de rust invallen. Gent had het spel daarna beter onder controle, maar groot gevaar bleef uit. Het was Lokeren dat nog het dichtst bij de winning goal kwam, maar dat was zonder – drie keer raden – Kalinic gerekend.

Transferre­cord weer gebroken

Gent haalde gisteren nog een nieuwe aanwinst, de zevende al deze winter. De 23-jarige Japanse internatio­nal Yuya Kubo tekent een contract voor 3,5 jaar in Gent. De Buffalo’s betalen naar verluidt 3,5 miljoen euro – inclusief bonussen – aan Young Boys Bern en breken zo voor de tweede keer deze maand hun transferre­cord. Dat de Buffalo’s nu zoveel geld op tafel leggen, is een serieuze stijlbreuk. Tot voor deze winter kochten ze vooral goedkope spelers, maar met de miljoenen uit de Champions League en de uitgaande transfers van Kums, Sels en Depoitre moet Gent nu duidelijk minder op de rem staan.

 ??  ?? Lovre Kalinic.
FOTO BELGA
Lovre Kalinic. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium