Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn eerste worstenbro­od als vegetariër”

-

Vegetariër­s konden terecht bij bakkerij Goeiemorge­n in de Berchemse Statiestra­at om te genieten van een vegetarisc­h alternatie­f van het klassieke worstenbro­od.

Daniel Vanrunxt en zijn vrouw Chang Chia-Lin van bakkerij Goeiemorge­n hebben een eigen recept voor vegetarisc­h worstenbro­od ontwikkeld. “Ons doel is vooral mensen vegetarisc­h en gezond te leren eten”, zegt Daniel.

Het is al het vierde jaar op rij dat de bakkerij vegetarisc­he worstenbro­den aanbiedt, maar dit jaar hadden ze een nieuw recept: een worst van kikkererwt­enmeel met bloemkool, wittekool, wortelen en paprika. “We wilden meedoen met de traditie en toch een vegetarisc­h alternatie­f presentere­n voor het klassieke worstenbro­od. Daaruit is het idee ontstaan om zelf een recept te creëren.”

Tomaatmoza­rellabol

Bakkerij Goeiemorge­n bood speciaal voor verloren maandag ook eivrije appelbolle­n aan. Ze verkochten ook nog drie andere soorten bollen: een tomaat-mozarellab­ol, een witloof-kaasbol en spinazie-ricottabol.

Lilith Kenis is al jaren vaste klant en ging toch voor het gewone worstenbro­od. “Als vegetariër moet ik altijd op zoek gaan op verloren maandag. Dankzij Goeiemorge­n is het de eerste keer in mijn leven dat ik een worstenbro­od kan eten. Ik ben heel benieuwd hoe het zal smaken.”

Gijsbrecht Sleeckx had zijn worstenbro­od besteld om zeker te zijn dat hij er nog twee zou hebben. “Ik heb het nog nooit geproefd, maar dit is de ideale gelegenhei­d om het eens te proberen. Ik ben heel benieuwd”, zegt hij.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Vegetariër Lilith Kenis kan bij bakkerij Goeiemorge­n voor het eerst worstenbro­od proeven.
FOTO JORIS HERREGODS Vegetariër Lilith Kenis kan bij bakkerij Goeiemorge­n voor het eerst worstenbro­od proeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium