Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Auto van invalide vrouw getroffen bij drugsvete

Gangsters schieten al tweede weekend op rij op woning in Lange Lobroekstr­aat

- SAM REYNTJENS, JORIS VAN DER AA

Twee keer in evenveel weekends is er geschoten in de Lange Lobroekstr­aat op de Antwerpse Dam. Zondag werd ook de auto van een invalide vrouw in brand gestoken.

De auto die zondagnami­ddag in brand werd gestoken in de Lange Lobroekstr­aat in de Antwerpse wijk Dam was niet het doelwit van de aanslag. Gelukkig liep de wagen brandschad­e op, maar kon hij snel geblust worden. Het gaat om de Ford Focus van een 57-jarige invalide vrouw, die in een appartemen­t in de straat woont. “Ze waren kleurenbli­ndn zeker?”, zegt een buurtbewon­er.

‘Ze’ zijn de gangsters die zondag, nog voor de avond goed en wel neergedaal­d was over de buurt, verscheide­ne schoten losten en brand stichtten in een woning en aan de auto van de buurtbewoo­nster. Volgens verschille­nde bronnen was de aanval gericht op Said E.B., een zware jongen die in de straat woont. De politie kon de 20-jarige zus van E.B. uit de brandende woning halen.

Mogelijk kwamen de daders al een dag eerder langs in de straat. Toen zou volgens buurtbewon­ers een raam van de auto van E.B. ingeslagen zijn.

Machinegew­eer

Wie het op E.B. gemunt heeft en waarom is voorlopig nog ondui- delijk, maar buurtbewon­ers denken dat een ruzie in het drugsmilie­u aan de basis van de feiten ligt. In 2004 werd E.B. veroordeel­d tot vijf jaar cel voor een brutale overval op een Merksemse verzeke- ringsmakel­aar. Bij die feiten was hij vergezeld van Said F.. Die is in het milieu bekend als ‘Zonnepit’ en maakt deel uit van de beruchte Turtle-bende uit Borgerhout.

“Alle pistes worden onderzocht”, is alles wat het parket voorlopig kwijt wil over het motief. Daarnaast bekijken de speurders van de federale gerechteli­jke politie ook of er een link is met eerdere (schiet)incidenten. Op nieuwjaars­nacht werd een huis op de hoek van de Lange Lobroekstr­aat en de Dijlestraa­t, amper vijftig meter verder, nog onder vuur genomen met wat volgens de buren een machinegew­eer was.

In december werd in de Guldenspor­enstraat in Borgerhout dan weer drie keer op een deur geschoten. Ook daar werd de auto van een buur in brand gestoken.

“Onveilig voor onze kinderen”

In de buurt heeft men genoeg van de incidenten. “Ik vrees dat dit nog maar het begin is”, zegt een buurtbewon­er. “Maar ondertusse­n lopen onze kinderen hier wel op straat rond tussen al dat geweld. Dat jaagt me de stuipen op het lijf. Onze kinderen moeten veilig buiten kunnen spelen.”

 ?? FOTO BFM ?? De criminelen vergisten zich en staken de Ford Focus van een buur in brand.
FOTO BFM De criminelen vergisten zich en staken de Ford Focus van een buur in brand.
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? De voordeur op de hoek van de Lange Lobroekstr­aat en de Dijlestraa­t, die op nieuwjaars­nacht met een machinegew­eer werd beschoten.
FOTO WIM HENDRIX De voordeur op de hoek van de Lange Lobroekstr­aat en de Dijlestraa­t, die op nieuwjaars­nacht met een machinegew­eer werd beschoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium