Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik mik op de Olympis che Spelen van Tokyo 2020”

Leslie Cloots wordt na afsluiten van haar studies in mei profession­eel golfspeels­ter

- TESS VAN LINDEN

Leslie Cloots wordt profession­ele golfster. Dat kondigde ze zelf aan in golfclub Ternesse, waar ze als tienjarige voor de eerste keer een club vastpakte. Nu ze bijna haar hogere studies in Amerika heeft afgerond, is ze klaar om zich volledig op de golfsport te storten.

In augustus 2013 vertrok Leslie Cloots (22) naar de Verenigde Staten om daar haar sport met studies te combineren. In mei 2017 rondt ze haar Businessop­leiding aan de universite­it van North Carolina af en waagt ze zich onder leiding van coach Ed Ibarguen, die ook met Michael Jordan heeft gewerkt, voor het eerst onder de profession­als.

“De universite­it van North Carolina staat hoog aangeschre­ven wat hun Business- en golfopleid­ing betreft”, zegt Cloots. “Die keuze was voor mij dus gemakkelij­k. Ik ben erg tevreden over mijn traject daar. In mei studeer ik af en begin ik aan mijn profcarriè­re in de Symetra Tour. Aangezien ik laat in het jaar afstudeer, mis ik een derde van de competitie, maar toch denk ik dat ik het potentieel heb om binnen de top vijf te eindigen.”

Cloots ziet de toekomst rooskleuri­g in, hoewel de overstap naar profession­eel golfster niet enkel een uitdaging op sportief vlak is.

“Vanaf dan word ik niet meer financieel ondersteun­d door de universite­it. Ik moet er zelf ook voor zorgen dat ik ingeschrev­en sta voor de belangrijk­e wedstrijde­n. Het is vooral een kwestie me te omringen met de juiste personen. Gelukkig mag ik gebruik blijven maken van de faciliteit­en van de universite­it om te trainen.”

Terwijl Thomas Pieters net naast het podium viel op de Olympische Spelen, werd Cloots voorbije zomer tweede op het Europees Kampioensc­hap in Zweden. Op het Wereldkamp­ioenschap in Mexico behaalde ze een achtste plaats.

“Dat waren tot op heden mijn grootste prestaties. Ik heb een heel goede zomer achter de rug. Dat geeft me veel vertrouwen. Nu wil ik me een weg banen naar de top. In de Symetra Tour wil ik de volle kaart halen voor de LGPA Tour, de hoogste competitie in Amerika en in de wereld. Dat is het doel voor het einde van dit jaar. Daarna wil ik me kwalificer­en voor de Europese Tour, om me uiteindeli­jk te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020.”

 ?? FOTO RR ?? Leslie Cloots.
FOTO RR Leslie Cloots.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium