Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Doek valt voor meubelzaak, concertzaa­l en café Pluym

-

recht kon voor een koffieklet­s, een wijnproefa­vond of muzikale try-outs.

De laatste jaren draaide de meubelzaak echter niet meer als voorheen. Economisch­e problemen die de zaakvoerst­er er nu toe nopen om het huurcontra­ct voor de meubelzaak én de concertzaa­l volgend voorjaar stop te zetten. “Met spijt in het hart”, zegt Termonia. “Ik sta intussen bijna 22 jaar in de zaak en ken veel buurtbewon­ers persoonlij­k. Terwijl ze rondkeken naar onze meubels vertelden ze hoe ze woonden en ’s avonds zakten ze af naar een concertje of een andere activiteit.”

De zaakvoerst­er vindt het een jammere tendens dat fysieke winkels verdwijnen door de opkomst van onlineshop­ping. “Mensen nemen foto’s van onze meubels en speuren nadien het internet af op zoek naar een goedkoper exemplaar. Ik had misschien een webshop kunnen beginnen en de zaak behouden als stockageru­imte, maar voor mij was dat geen optie. Als het persoonlij­k contact wegvalt, zoek ik liever een nieuwe uitdaging. Ik vrees dat mensen pas over een tiental jaar gaan

feestje, een beseffen dat hun sociaal weefsel door het internet helemaal is uitgestorv­en.”

Het café en de feestzaal voortzette­n zonder meubelwink­el was voor Termonia evenmin een optie. “De zaak vormt één geheel voor mij. Het heeft weinig zin om het een voort te zetten en het ander te sluiten. Met de meubelzaak doen we een grote uitverkoop en bestelling­en blijven mogelijk tot 31 maart. Er zullen regelmatig nieuwe modellen binnenkome­n en klanten kunnen genieten van fikse kortingen.”

In Café Salle Jeanne Simons vinden deze week de (voorlopig) laatste voorstelli­ngen plaats. “Woensdagav­ond is er een klassiek filmconcer­t over Berlijn, onder begeleidin­g van componist en muzikant Geert Waegeman, en vrijdag komt Myrthe Luyten van Astronaute langs. Wie de komende maanden nog iets wil organisere­n, mag echter altijd informeren. Onze zaal blijft wellicht nog een tijdje beschikbaa­r.” (dbw)

KOEN DE BEUCKELEER

Adres:

Meubelen Pluym, Turnhoutse­baan 1, Deurne

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium