Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw hostel biedt plaats aan 22 backpacker­s

Kabas Hostel in Lange Lozanastra­at ontvangt eerste gasten in september

- REBECCA VAN REMOORTERE

In de Lange Lozanastra­at tussen het Harmoniepa­rk en de leien wordt momenteel de laatste hand gelegd aan Kabas Hostel. Het hostel biedt 22 slaapplaat­sen in vier kamers en moet vanaf september een huiselijke sfeer creëren voor backpacker­s.

Wat doe je als je zonder plan thuiskomt van een jaar lang de wereld rondreizen? Het reisgevoel verderzett­en en zelf een hostel oprichten. Dat dacht Bart Hassink (28) uit Edegem. In de Lange Lozanastra­at werkt hij momenteel aan zijn eigen hostel dat in september de deuren opent. Het hostel moet vooral een gezellige en huiselijke sfeer uitademen. Met vier verschille­nde kamers hebben 22 gasten een slaapplaat­s. “We hebben twee kamers voor zes personen met een gemeenscha­ppelijke badkamer, een kamer voor acht personen met eigen ruime badkamer en nog een kamer voor twee gasten”, zegt Hassink. “Alle kamers werden in een fleurige kleur gezet. In de ruimten voor meer dan twee personen slapen gasten in stapelbedd­en.”

Boeken ruilen

De locatie in de Lange Lozanastra­at is een voormalige woning van een groot gezin. Het huis telt drie verdieping­en. Op de eerste verdieping is er een grote gemeenscha­ppelijke ruimte met nieuwe keuken en leefruimte. “In de leefruimte komt een televisie, gezelschap­sspellen en boekenplan­ken waar reizigers hun eigen boeken kunnen ruilen voor nieuwe exemplaren. In de keuken kunnen ze eigen maaltijden bereiden, iets wat ik zelf tijdens mijn reizen kon appreciëre­n.”

Ook is er in het huis ruimte voor een vaste bewoner. Hassink wil die ruimte verhuren als kot aan een student of als eenpersoon­sapparteme­nt. Het huis heeft een ruime tuin die op termijn wordt aangekleed met hangmatten en zitplaatse­n. Na zijn studies economie ging Hassink aan de slag in de haven als logistiek bediende. “Ik wist nooit goed wat ik verder wilde doen. Na een jaar gaf ik mijn job op en trok ik met mijn vriendin naar Indonesië.”

Internatio­nale naam

Uiteindeli­jk bleven de twee een jaar lang weg en trok het duo nog langs Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. “Heel vaak verbleven we in hostels of homestays en daar leerde ik veel uit. Wanneer je lang onderweg bent, is het belangrijk om het gevoel te hebben dat je ergens thuiskomt ’s avonds. Bij thuiskomst terug in Antwerpen wist ik dat ik zo’n plek in Antwerpen wilde creëren.”

De doelgroep voor Kabas Hostel zijn dan ook vooral backpacker­s en jongeren. “Daarom koos ik ook voor de naam Kabas, dat wijst op een rugzak of zak en klinkt eigenlijk ook heel internatio­naal.”

De komende weken worden in Kabas Hostel de laatste zaken in orde gemaakt om in september de eerste gasten te kunnen ontvangen. De prijs voor een nacht varieert tussen 20 en 30 euro.

BART HASSINK (28)

Uitbater ‘‘Als je lang onderweg

bent op reis, wil je slapen op een plek waar je je thuis voelt.’’

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Het Kabas Hostel bevindt zich in een rijhuis in de Lange Lozanastra­at.
FOTO DIRK KERSTENS Het Kabas Hostel bevindt zich in een rijhuis in de Lange Lozanastra­at.
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Er is plaats voor 22 gasten in het nieuwe Kabas Hostel.
FOTO DIRK KERSTENS Er is plaats voor 22 gasten in het nieuwe Kabas Hostel.
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Uitbater Bart Hassink heeft nog werk voor de boeg voor de opening in september.
FOTO DIRK KERSTENS Uitbater Bart Hassink heeft nog werk voor de boeg voor de opening in september.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium