Gazet van Antwerpen Stad en Rand

110 golfers die beter spelen, maar Tiger blijft de ster

Sukkelende Tiger Woods steelt de show op prestigieu­s tornooi

- (hjb, cch)

De absolute wereldtop begint vanaf vandaag aan een van de meest prestigieu­ze golftornoo­ien van het jaar, de Masters in Augusta, Georgia. En toch steelt slechts één man de show. Hij staat niet in de top honderd, is op de sukkel met zijn rug en haalt lang niet zijn beste vorm, maar het blijft de enige echte Tiger Woods (39).

Toen hij met zijn privévlieg­tuig enkele dagen geleden toekwam op de legendaris­che Augusta-golfclub, wachtte een leger journalist­en hem op. Toen hij een oefenrondj­e speelde, volgden duizenden toeschouwe­rs hem, zei Tiger Woods dankjewel tegen de fans die hem aanvuurden en deed hij zelfs een

high five met zijn kinderen, dochtertje Sam en zoontje Charlie. En de skivedette Lindsey Vonn, nu al enkele jaren de partner van Woods, glimlachte en zag dat het goed was. Opvallend, hoe open de vaak koele Woods is aan de vooravond van zijn comeback. “Deze plaats is speciaal voor mij, ik wil dit delen met mijn familie. Ik ben naar hier gekomen om met de Masters mijn vijftiende major te winnen.”

Voor een groen jasje

Maar is Woods wel zo herboren als hij doet geloven? Momenteel staat het voormalige nummer één, de grootste golflegend­e van de voorbije jaren, op de 111e plaats op de wereldrang­lijst. Woods was lang op de sukkel met zijn rug en zijn spel. In februari verliet hij geruisloos en kreupel de Farmers Insurance Open, nu maakt hij zijn comeback.

Wat is Woods waard, en kan hij onder meer titelverde­diger Bubba Watson of het huidige nummer één Rory McIlroy aan? De statistiek­en spreken in zijn voordeel: al vier keer mocht hij het groene winnaarsja­sje aantrekken, in 1997, 2001, 2002 en 2005. Maar vorig jaar moest hij voor het eerst sinds zijn debuut, in 1995, forfait geven door zijn rugproblem­en. Woods blijft er cool onder: “Als mijn niveau niet goed genoeg zou zijn om hier mee te spelen voor de zege, zou ik hier niet zijn.”

 ?? FOTO AFP ?? Tiger Woods.
FOTO AFP Tiger Woods.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium