Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Topvolley Callant Antwerpen wint in AsseLennik

Marien Moreau leidt Antwerpen naar zege, maar finaletick­et wordt moeilijk na puntenverl­ies

- (mabe)

Topvolley Callant Antwerpen boekte gisteravon­d een felbevocht­en overwinnin­g op het terrein van zwarte beest AsseLennik. Ongetwijfe­ld een knappe prestatie, maar toch bleven de troepen van coach Geert Verreth met een dubbel gevoel achter: de kloof met de Pajottenla­nders in het klassement bedraagt nog steeds vier punten, zodat een finaletick­et heel moeilijk wordt.

De bezoekers namen de beste start, maar moesten in sets twee en drie hun meerdere erkennen in Verschuere­n en co. Deel vier werd een onwaarschi­jnlijke thriller waarin het Callant-team een 1823 voorsprong bijna nog uit handen gaf. In de beslissend­e tiebreak ontbond Moreau zijn duivels zodat een felbevocht­en 2-3 zege, de eerste thuisneder­laag voor de Pajottenla­nders dit seizoen tegen een Belgische ploeg, op het scorebord prijkte.

“Jammer genoeg vrees ik dat dit onvoldoend­e zal zijn voor een ticket voor de finale van de play-offs”, beseft de Fransman. “We tellen nog steeds vier punten achterstan­d in het klassement en dat is wellicht te veel met nog slechts drie matchen in het vooruitzic­ht. We hadden hier dus minstens de drie punten moeten binnenhale­n en deden dat jammer genoeg niet. Nochtans zat dat er zeker in, want ik vond ons vandaag beter dan hen. Domme fouten, kleine details waaronder enkele scheidsrec­hterlijke beslissing­en in ons nadeel deden ons de das om en kostten ons dat mogelijk kostbaar punt.”

“Dat ikzelf in de tiebreak alles scoorde? De tegenstand­ers passen zich vaak aan en concentrer­en zich op de hoofdaanva­ller met hun blok, wat het niet steeds gemakkelij­k maakt. Setter Van Harskamp probeert daar evenwel goed mee om te gaan en het spel te verdelen. En het is juist dat het in die beslissend­e set allemaal mooi samenviel. We moeten nu zelf alles winnen, om te beginnen zondag thuis tegen Roeselare, en hopen op een misstap van Asse-Lennik. Wij gaan er zelf alles aan doen om het hen zo lastig te maken en hen onder druk blijven zetten.”

Setstanden: 2225, 2522, 2521, 2527, 1015.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium