Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Baron van de botox’ stapt uit het leven

- (gpr)

Als Madonna of Marc Jacobs er binnenkort wel erg veel rimpels bij krijgen, dan weet u waarom. Celebrityd­ermatoloog Frederic Brandt (65), beter bekend als de ‘baron van de botox’, is zaterdag uit het leven gestapt. Volgens geruchten zou een parodie op zijn persoon in een Netflixree­ks er voor iets tussen zitten.

Het was een twitterber­icht van een columnist van de Miami Herald dat de sociale media zondag even op hun kop zette. “Brandt was verscheurd door de weinig flatterend­e vergelijki­ng tussen hem en dokter Grant in de populaire tv-show Unbreakabl­e Kimmy Schmidt”, schreef Lesley Abravanel. Daarom zou de man zich uit miserie verhangen hebben in zijn villa in Miami.

Dokter Brandt is een ideale kandidaat voor een persiflage. Elke gezichtsbe­handeling die hij beroemdhed­en als Madonna aanprees, probeerde hij steevast eerst op zichzelf uit. Met als gevolg dat de man er niet meer uitzag als een serieuze dokter, maar als een kruising tussen de peroxidebl­onde Donatella Versace en de angstaanja­gende Doctor Evil uit de Ja- mes Bond-films. Zijn alter ego in de serie slaagt er als gevolg van alle plastische chirurgie niet eens meer in zijn eigen naam correct uit te spreken.

Hoewel zijn entourage aan verscheide­ne Amerikaans­e media bevestigde dat de reeks hem nekte, ontkent zijn woordvoers­ter de geruchten. “De tv-serie heeft hem diep gekwetst, omdat er wordt gelachen met zijn uiterlijk. Dat is erg gemeen. Maar het is niet de oorzaak van zijn depressie, noch de reden voor zijn zelfdoding.”

Brandt was vooral bekend om zijn Y-lifts, waarbij hij botox inspoot net onder de jukbeender­en. “Ik bekijk elk gezicht met een visuele, artistieke en medische blik”, zei hij vorig jaar in een interview. Onder anderen Madonna en Gwyneth Paltrow waren fan van die methode.

 ??  ?? Frederic Brandt.
FOTO BELGA
Frederic Brandt. FOTO BELGA
 ??  ?? Madonna.
FOTO PHOTO NEWS
Madonna. FOTO PHOTO NEWS
 ??  ?? Gwyneth Paltrow.
FOTO PHOTO NEWS
Gwyneth Paltrow. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium