Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alles verloren in één minuut”

Wouter De Bruyn ontgoochel­d na uitschakel­ing

- GINO VAN LOOY

Voor Nijlen eindigde de halve finale van de Beker van Antwerpen met een serieuze teleurstel­ling. De beker was een van de doelstelli­ngen van de club, maar tegen Turnhout zat een finaleplaa­ts er nooit echt in.

Een dubieus afgekeurd doelpunt nam alle hoop weg, maar Nijlen had ook veel last met de verdedigen­de instelling van de bezoekers. Kapitein Wouter De Bruyn keek toch vooral vooruit naar wat nog rest. “Deze nederlaag is toch echt wel een ontgoochel­ing”, begint De Bruyn. “Vooraf hadden we gezegd dat we die finale echt wilden bereiken, we speelden ook met ons sterkste elftal. Maar we kregen al snel een doelpunt op de tegenaanva­l tegen en dat was voor Turnhout het sein om helemaal terug te kruipen. Ze speelden echt betonvoetb­al. Het keerpunt was natuurlijk de gelijkmake­r van Brouwers. Dat gaf ons een boost, maar een paar seconden later werd alle hoop weggeslage­n toen die lijnrechte­r met zijn vlag omhoog stond. Onbegrijpe­lijk. Een schot van buiten het strafschop­gebied dat afwijkt op een hand van Turnhout en dan wordt afgekeurd wegens buitenspel, ik heb het nog nooit meegemaakt. En net daarop pakt Thys dan twee keer geel, dat heeft daar natuurlijk mee te maken. Als klap op de vuurpijl kopte ik een minuut later de 0-2 in eigen netten. In één minuut verloren we alles. Onder de rust pepten we elkaar op, maar als je dan direct de 0-3 binnenkrij­gt, weet je dat het over is.”

Eindrondet­icket

De Bruyn had voor een unieke prestatie willen zorgen. “Ik heb met Wuustwezel al twee keer de beker gewonnen, dus ik weet hoe het voelt. Fantastisc­h (lacht). Ik denk niet dat er veel spelers zijn die de beker drie keer gewonnen hebben. Maar nu moeten we vooruitkij­ken. We zijn nog drie matchen verwijderd van een eindrondet­icket, dat is ons volgende doel. Bij deze match moeten we niet te lang blijven stilstaan, het bekeravont­uur is voorbij. Ons programma is best haalbaar, we moeten nog tegen drie ploegen die onderin staan. En je kan er vanop aan dat we die eindronde echt wel willen spelen, dat hebben we bewezen met die 5-0 zege tegen Houtvenne. Een mooi extraatje is wel dat de voorlaatst­e match opnieuw tegen Turnhout is. Als we daar ons eindrondet­icket kunnen verzekeren, dat zou een mooie revanche zijn. Eén prijs is ons al uit handen geglipt, de volgende moeten we gewoon pakken.”

 ?? FOTO W&F ?? Wannes Ooms van Nijlen (oranje) in duel met FC Turnhoutsp­eler Jens Borgmans.
FOTO W&F Wannes Ooms van Nijlen (oranje) in duel met FC Turnhoutsp­eler Jens Borgmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium