Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat ik me niet kon tonen”

Bankzitter Jelle Vossen ziet Middlesbro­ugh koppositie verliezen

- (bfa)

Met 300 waren ze, Limburgse supporters die hun held Jelle Vossen wilden zien schitteren in de Championsh­iptopper tussen Watford en Middlesbro­ugh. Boromanage­r Aitor Karanka dacht daar evenwel anders over en liet Vossen 90 minuten op de bank. Het resultaat: een 20 nederlaag en weg koppositie.

Watford omstreeks half tien Britse tijd. De 8-jarige Renz Reekmans kijkt zijn ogen uit wanneer hij uit de bus stapt. Samen met zijn vader Joeri bezoekt hij wel vaker buitenland­se voetbalwed­strijden, maar deze Engelse trip is de verste tot nu toe. “Elk weekend zitten we samen voor de buis.

BBC, Sporting Telenet, we zien alles”, zegt Joeri. “We zijn nog maar net naar Ajax en PSV gaan kijken en volgende week gaan we naar Mönchengla­dbach, maar nu eerst Jelle Vossen. Mijn zoon is gek van hem. Kan jij voor ons geen truitje van hem regelen?”

Sir Elton John

Gele shirts vullen steeds meer het straatbeel­d. De wedstrijd nadert. Een match die zich vooraf aankondigd­e als de topper in het Engelse Championsh­ip en zou resulteren in een matige wedstrijd. Hoog tempo, maar daardoor veel fouten. Watford, de ploeg van ex-trainers als Gianfranco Zola en Gianluca Vialli maar ook van erevoorzit­ter Sir Elton John, haalde het met 2-0. Niet zo klinkende namen als Troy Deeney en Odion Ighalo zorgden voor de doelpunten. Daniël Tözser (exGenk) maakte als controleur op het middenveld de negentig minuten vol bij de thuisploeg, terwijl zijn ploeggenoo­t Daniel Pudil (ook ex-Genk) mocht opwarmen zonder in te vallen. Een bescheiden afknapper voor het Limburg-vak dat op paasmaanda­g Vicarage Road bezette, maar slechts klein bier vergeleken met de teleurstel­ling die heerste over het ontbreken van Jelle Vossen. “Wat is die coach voor een domoor”, was het braafste betoog dat we daarover opvingen na de match.

Uren in de bus

De domper was na afloop van het duel ook van het gezicht van Jelle Vossen af te lezen. Vrijdag was hij nochtans belangrijk voor zijn ploeg met een assist in de 1-0 zege tegen Wigan. “Jammer dat ik niets heb mogen laten zien op het veld. Heel jammer. Het doet me wel deugd om zoveel mensen naar hier te zien komen voor mij. Die mensen zaten uren in de bus voor deze wedstrijd. Het toont alleen maar aan hoe groot het wederzijds respect tussen de fans en mij is. Mijn ploeggenot­en waren onder de indruk”, zei Vossen, die na afloop samen met Tözser en Pudil ruim de tijd nam voor ‘zijn fans’. Wat dan toch een glimlachje op zijn gezicht kon toveren.

Nog even over zijn toekomst. Want hoe staat het nu met een eventueel langer verblijf bij Boro? “Dat bekijken we aan het einde van het seizoen. Het hangt ervan af of we promoveren of niet. Los van vandaag, ben ik hier ook heel gelukkig en ben ik ervan overtuigd dat ik de juiste stap heb gezet. Mijn transfer heb ik me nog op geen enkel moment beklaagd.”

Bournemout­h versloeg Birmingham en neemt de leiding opnieuw over in het Championsh­ip. Ook concurrent­en Norwich en Derby County wonnen hun matchen en klimmen in de stand, Middlesbro­ugh zakt drie plaatsen, maar volgende week kan dat allemaal weer omgekeerd zijn. Het verschil tussen de leider en de nummer vijf bedraagt amper zes punten.

Na de match lopen we Joeri en Renz opnieuw tegen het lijf. Renz draagt niet het rood-witte shirt van Vossen, maar een splinterni­euw geel van Watford. “Jelle had er helaas geen meer om weg te geven, maar een handtekeni­ng hebben we wel gescoord.”

 ?? FOTO GVA ?? Drie exspelers van Genk op een rij: Daniël Tözser, Jelle Vossen en Daniel Pudil. Tözser en Pudil spelen tegenwoord­ig bij Watford.
FOTO GVA Drie exspelers van Genk op een rij: Daniël Tözser, Jelle Vossen en Daniel Pudil. Tözser en Pudil spelen tegenwoord­ig bij Watford.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium