Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ronaldo scoort hattrick in acht minuten

Portugese topspits zet Real Madrid weer op titelkoers

- BART LAGAE

Met vijf goals in de 91 zege tegen Granada een zogeheten manita of ‘handje’ heeft Cristiano Ronaldo Real Madrid weer kleur gegeven. ‘CR7’ scoorde onder meer een hattrick in acht minuten en lanceert zijn ploeg weer in de titelstrij­d.

Vijf goals heet in Spanje een manita. Letterlijk betekent het ‘handje’ en het verwijst naar de vijf vingers van een hand. Ronaldo scoorde zondag zijn eerste manita voor Real Madrid. Opmerkelij­k is dat het vijf veldgoals waren. In de eerste helft drie met de rechter, in de tweede helft twee met het hoofd.

Karim Benzema trof twee keer raak en Gareth Bale scoorde zijn vijfde in vier wedstrijde­n - prestaties voor land en club inbegrepen -, maar beiden zagen hun prestatie compleet overschadu­wd door die van de winnaar van de Gouden Bal. Vooral Ronaldo’s derde was een beauty, een schicht van buiten het strafschop­gebied.

Vier goals meer dan Messi

In de topschutte­rsstand staat Ronaldo aan de leiding met 36 goals, vier meer dan Lionel Messi van FC Barcelona. Hij maakte de doelpunten in 26 wedstrijde­n, wat hem een gemiddelde van vijf goals in vier wedstrijde­n oplevert. Als hij aan dat tempo door- gaat, beëindigt hij het seizoen met 47 goals. Het record staat op naam van Messi met 50 doelpunten in het seizoen 2011-2012.

Door de zege - de ruimste sinds september 1967 - lijkt Madrid hersteld van de nederlaag in de Clásico tegen Barcelona. De hattrick in acht minuten is sneller dan die van Lionel Messi tegen Rayo Vallecano op 8 maart (drie goals in dertien minuten). Ronaldo rondde de kaap van de driehonder­d officiële goals voor Real Madrid en komt nu dicht bij de 307 goals die levende legende Alfredo di Stéfano voor de Koninklijk­e scoorde. De topschutte­r aller tijden van Madrid is Raúl met 323 stuks.

Ronaldo scoorde voor de 24e keer drie of meer goals in de Spaanse Liga en evenaart daarmee het record dat Lionel Messi eerder dit seizoen vestigde. In zijn hele carrière zit Ronaldo aan 31 hattricks. Zondag scoorde hij nog maar voor het eerst drie goals in één speelperio­de.

 ?? FOTO EPA ?? Cristiano Ronaldo: in zijn hele carrière zit hij aan 31 hattricks.
FOTO EPA Cristiano Ronaldo: in zijn hele carrière zit hij aan 31 hattricks.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium