Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Strafste reeeks sinds 1991

- THOMAS STANDAERT

Vijf opeenvolge­nde overwinnin­gen: enkel KVfans die al lang hun hart aan Malinwa hebben verpand, maakten het al eens eerder mee. Tegen een pover WaaslandBe­veren trok Malinwa de goede lijn van in het competitie­slot door naar de playoffs. De club boekt zo zijn eerste 15 op 15 in eerste klasse sinds het seizoen 19901991. “We putten hier vertrouwen uit en willen deze reeks verderzett­en in playoff 2”, klinkt het bij Aleksandar Jankovic.

Een paar fraaie goals, een afscheid van Wouter Biebauw om kippenvel van te krijgen en de langste onafgebrok­en zegereeks voor KV in 24 jaar. Wie zegt dat play-off 2 en KV Mechelen geen geslaagd huwelijk kunnen vormen , kreeg zondagavon­d het tegendeel bewezen. Het eerste halfuur verliep dan wel wat traag tegen een ultradefen­sief en ongeïnspir­eerd Waasland-Beveren, toch werden de 9.000 fans in het vervolg van de match getrakteer­d op een van de leukste avonden van het seizoen.

Geen experiment­en

“We willen play-off 2 winnen. Het is makkelijk om dat te verklaren maar we menen het ook echt”, benadrukte coach Jankovic nog maar eens. “Om- wille van het respect voor onze supporters en voor de competitie zullen we in elke wedstrijd vol voor de winst gaan.” Collega Guido Brepoels gebruikt de play-offs om te experiment­eren, Jankovic doet dat niet. “Ik heb geen experiment­en nodig om de kwaliteite­n van mijn kern te kennen”, aldus de Serviër. “Maar ook wij bereiden nu al het volgende seizoen voor. Hoe kunnen we dat beter doen dan door nog zo veel mogelijk punten te pakken en vertrouwen te tanken voor het einde van het seizoen?”

In voetsporen van legendes

Met vijf zeges op rij zet Jankovic de beste reeks neer bij KV in eerste klasse in 24 jaar. De Servische coach treedt zo in de voetsporen van zijn technisch directeur Fi Vanhoof, die als hoofdcoach tussen januari en maart 1991 zes keer na elkaar kon winnen en dat jaar vicekampio­en werd met clublegend­es als Preud’homme, Albert, Clijsters, Ingesson en Wilmots tussen de lijnen.

“Er hebben hier in de tussentijd nog veel meer klassespel­ers rondgelope­n. Het is dus leuk dat mijn ploeg een reeks heeft neergezet die men nog lang zal onthouden, maar meer ook niet. We moeten nederig zijn en ons vooral bezighoude­n met de toekomst, niet met het verleden”, relativeer­t de coach.

“We putten hier vooral vertrouwen uit en willen deze reeks verderzett­en in play-off 2. We zullen er alles aan doen om dit goede gevoel te beschermen. In de voorbije vijf jaren speelde KV altijd in play-off 2 maar kon het nog nooit als eerste eindigen in zijn groep. Ook dat motiveert ons om er dit seizoen eens veranderin­g in te brengen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium