Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die domme fouten moeten er absoluut uit”

Matchwinna­ar Faysel Kasmi hamert op dringende werkpunten

- (kugu)

Hij speelde lang niet zijn beste match voor Lierse, maar met een schicht van buiten de grote rechthoek was Faysel Kasmi zaterdag toch alweer bepalend voor de Pallieters. Dankzij zijn 23 veegde Lierse de bonus van Cercle Brugge meteen uit.

Bejubeld werd Kasmi na afloop, maar het verhinderd­e de dribbelkon­t niet om beide voeten op de grond te houden. En ook de tekortkomi­ngen van zijn ploeg niet uit het oog te verliezen.

“Deze zege heeft aangetoond dat we mentaal sterk staan en ook op karakter iets kunnen bereiken”, reageerde Faysel. “Al hebben we het onszelf toch alweer onnoemelij­k moeilijk gemaakt. De voorbije weken hadden al bewezen dat we de evenknie zijn van flink wat teams in de hoogste klasse, maar vaak bleef het resultaat achterwege. Nu gaat het echt wel om de knikkers en moeten die domme fouten er absoluut uit. Het blijft ons achtervolg­en, maar niet iedere keer zal het geluk onze zijde kiezen.”

Dat had ook coach Olivier Guillou begrepen. Ook hij refereerde aande steeds weerkerend­e slippertje­s die Lierse de meest simpele tegengoals blijven kosten.

“Je kan er niet naast”, haalde Guillou de schouders op. “Te vaak worden afspraken en principes bij ons overboord gegooid. Dat is nu eenmaal de keerzijde van het spelen met deze jonge groep. Maar dat wil niet zeggen dat het er niet uit moet. We werken er dagelijks aan.”

Ondanks de weggeefgoa­ls blijft de realiteit dat Lierse zaterdag een uitstekend­e zaak deed in het Jan Breydelsta­dion.

“Of we Cercle een klap hebben toegediend? Dat zal vrijdag blijken”, bleef Kasmi wat ontwijkend. “Maar alleszins hebben wij bewezen de Bruggeling­en aan te kunnen. Dit zorgt voor extra motivatie. We willen absoluut in eerste klasse blijven met deze jonge groep.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium