Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mathias Broothaert­s beleeft schitteren­d weekend

- BASP

Mathias Broothaert­s werd vrijdag nationaal studentenk­ampioen verspringe­n in een Belgisch studentenr­ecord van 7m66. Zondag won hij de 60m in het voorprogra­mma van de Flanders Indoor in 6’98”, een evenaring van zijn PR.

Na zijn examenperi­ode was het koffiedik kijken hoe de conditie zat bij de ingenieurs­student. Maar Broothaert­s, vice-Europees junioreska­mpioen verspringe­n, schudde alle twijfels van zich af. “Dat het verspringe­n meteen zo goed zou gaan, had ik totaal niet verwacht”, bekende hij. “Het was een half jaar geleden dat ik nog eens gesprongen had, want na het EK heb ik bewust een tijd geen verspringc­ompetitie gedaan. Maar vanaf het moment dat ik begon aan te lopen voelde ik dat het goed zat. Het gevoel was meteen terug.”

Toch kreeg hij de Belgische studentent­itel niet cadeau. “Ik heb er serieus voor moeten springen. Tot in mijn laatste sprongen moest ik mijn uiterste best doen, want het was een ijzersterk­e competitie met drie mannen die voorbij de 7m50 sprongen. Bij mijn laatste sprong vroeg ik om handgeklap en dat gaf een stevige boost waardoor ik er nog 7m66 kon uitsleuren. Een zeer mooie afsluiter. 7m66 was mijn doel dat ik wilde halen op het einde van het winterseiz­oen en het lukt al in mijn eerste wedstrijd.”

Twee dagen later won hij ook de 60m in het voorprogra­mma van de Flanders Indoor.“Ik wist eerst niet dat ik gewonnen had. Aan de aankomst smeet ik mezelf nog. 6’98” is een evenaring van mijn persoonlij­k record dat ik drie jaar geleden als scholier neerzette. Maar ik voel dat er nog meer inzit. Na het verspringe­n had ik wat last aan de voet en dat heeft me misschien wel parten gespeeld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium