Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vrouwenvol­leybal is niet altijd logisch”

Zwakke seizoensta­rt breekt GEA Happel Amigos zuur op

- SVEN PERSOONE

Na de bekerfinal­es van afgelopen zaterdag trappen de vrouwen dit weekend de play-offs en de playdowns af. GEA Happel Amigos heeft lang gestreden voor een plaatsje bij de laatste vier, maar finaal kwam het enkele punten te kort. Zaterdag opent het de playdowns op het veld van Farciennes.

“Het zou heel mooi geweest zijn als we de play-offs hadden gehaald”, zegt trainerEti­enneDeBuck.“Webeseffen­echter dat we een bijzonder slechte start namen in het begin van het seizoen. Achteraf bekeken komt ons dat nu duur te staan. We hebben mooie prestaties neergezet met onder andere twee keer winst tegen Charleroi. Maar we hebben ook fouten gemaakt en die zijn onverbidde­lijk afgestraft. Los daarvan heb je ook een dosis geluk nodig. De vorm van de dag is heel belangrijk. Een speelster die ontbreekt of een slechte dag heeft, kan het spelbeeld helemaal veranderen. Uiteindeli­jk denk ik niet dat de meisjes teleurgest­eld zijn dat ze playdowns spelen. Ze zijn realistisc­h en staan met de voeten op de grond. Ik denk dat de teleurstel­ling bij sommige andere clubs, met een hoger budget, veel groter zal zijn.”

BEKERFINAL­E

Trainer Etienne De Buck was overigens een aandachtig toeschouwe­r tijdens de bekerfinal­e. Hij zag dat Michelbeke, één van de tegenstand­ers in de playdowns, zich als een duivel weerde tegen favoriet Kieldrecht.

“Ik heb veel geleerd van de bekerfinal­e. Een merkwaardi­ge, maar leerzame partij. Ik vond dat Michelbeke verrassend veel weerstand bood. Kieldrecht heeft veel talent in huis, maar die zijn nog jong. Wellicht was het onder de indruk van de omstandigh­eden en dan zie je plots dat het alle kanten uit kan. Maar in het vrouwenvol­leybal zijn niet alle zaken logisch te verklaren. En dat zet me ook aan het denken over de mogelijkhe­den van mijn ploeg. Wij kunnen het de beste ploegen moeilijk maken, maar omgekeerd is het ook frappant om te zien hoe moeilijk we het soms hebben tegen ploegen die achter ons staan.

Geen idee wat er in de playdowns nog te verdienen valt, maar ik wil in eerste instantie mijn team voortduren­d sterker maken. We kunnen van elk team winnen, maar ook verliezen. Het ligt allemaal dicht erg bij elkaar. Maar als wij goed spelen, dan volgen de resultaten wel vanzelf.”

 ?? FOTO GVA ?? Charleroi zet een aanval op maar geraakt niet voorbij het blok van Amigos.
FOTO GVA Charleroi zet een aanval op maar geraakt niet voorbij het blok van Amigos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium