Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lukaku fit voor Ivoorkust

-

Romelu Lukaku zal fit geraken voor de vriendscha­ppelijke interland op 5 maart tegen Ivoorkust, dat vertelde de Evertonspi­ts gisterenav­ond in het tv-programma Reyers Laat. Lukaku liep een enkelbless­ure op en revalideer­t momenteel bij Lieven Maesschalc­k, de vaste kine van de Rode Duivels. Lukaku hoopt op 1 maart zijncomeba­cktemakent­egenWestHa­m. Vandaag reist hij naar Liverpool om zich door de clubdokter van Everton te laten onderzoeke­n, waarna hij normaal gezien naar België zal terugkeren om verder te revalidere­n.

KV Mechelen: Nog geen beslis

sing over tester. Qian Grosvenor, de tester uit Trinidad en Tobago die vorige week neerstreek bij KV Mechelen, mag nog enkele dagen meetrainen met de club. KV wilde de flankaanva­ller gisterenav­ond aan het werk zien in de beloftenwe­dstrijd tegen Oostende, maar door een reglementw­ijziging bleek dat niet mogelijk. Grosvenor krijgt daarom nu wat meer tijd om zich tijdens de trainingen te bewijzen. Deze week maakt de club allicht een beslissing.

KV Mechelen stalt Seweryn

Michalski opnieuw in Polen. KV Mechelen leent de Poolse verdediger Seweryn Michalski (19) uit aan Jagielloni­a Bialystok, een eersteklas­ser uit diens thuisland. De club heeft tevens een optie tot aankoop bedongen, zo laat Malinwa weten.KVnamMicha­lskiindezo­mervan 2013 over van GKS Belchatow. De Pool kon Achter de Kazerne echter niet doorbreken en had geen vaste stek in de selectie.

Antwerpsup­portersheb­bennog steeds 4.000 euro voor Koffi op de

rekening. Antwerp greep tijdens de afgelopen wintermerc­ato naast Kevin Koffi om de aanval te versterken, want de spits verruilde Boussu Dour uiteindeli­jk voor Westerlo. Maar het geld dat een deel van deAntwerpa­anhanghadi­ngezameldo­m de Ivoriaan naar Deurne-Noord te halen, staat nog steeds op een geblokkeer­de rekening. “Nu Koffi niet is gekomen, gaan we al die mensen aanschrijv­en over wat ze met hun geld willen doen of zien gebeuren”, zegt Julien De Ridder, voorzitter van de FASC, de federatie van Antwerpsup­portersclu­bs. “Ofwel kunnen ze hun donatie terugkrijg­en, ofwel wordt het besteed naar het opkalefate­ren van (de momenteel nog deels gesloten) Tribune 1.”

Lepoint hervat training. Christophe Lepoint (kniestoot quadriceps) kreeg gisteren verzorging, maar sluit normaliter eerstdaags opnieuw bij de groep aan. Danijel Milicevic (adductoren) zal eveneens deze week de groepstrai­ning hervatten. Matz Sels (quadriceps) kreeg twee dagen rust, maar wordt ook bij de groep verwacht vanaf vandaag of morgen.

Arsenaltar­get Carvalho (ex-Cer

cle) 45 miljoen euro waard. Vorig jaar bij Cercle, nu 45 miljoen waard en eerstdaags mogelijk van Arsenal: William Carvalho is bezig aan een blitzcarri­ère. De defensieve middenveld­er werd vorig seizoen door Sporting Lissabon uitgeleend aan Cercle en speelt nu de pannen van het dak in de Portugese hoofdstad. De Londense topclub heeft hem al meermaals bekeken.

Milan weg uit San Siro? AC Milan wil na 88 jaar zijn thuishaven inruilen voor een gloednieuw stadion. Al sinds 1926betrek­kende Rossoneri het San Siro Stadion. Sinds 1947 delen ze het met stadsgenoo­t Inter. Algemeen directrice Barbara Berlusconi smeedt nu plannen omin2015me­tdebouwvan­eennieuwe voetbaltem­pel te beginnen. Inter zou het stadion dan in zijn eentje blijven betrekken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium