Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Wever ontvangt de Davids

Zingende familie onder de indruk van Antwerpse gastvrijhe­id

- LYNNSYMONS

Welkom in Antwerpen. Ek is bly julle te mag ontvang. Die weer is nie ideaal, en seker nie so goed soos by julle, waar dit nou somer is.” In smetteloos Afrikaans ontving toekomstig burgemeest­er Bart De Wever gisteren The Davids Family in het Antwerpse stadhuis.

The Davids Family zingt al twintig jaar in de kerk van Atlantis, een township op 45 kilometer van het ZuidAfrika­anse Kaapstad. Met een eigen realitysho­w op televisie is het gezin, dat ontdekt werd door een Vlaam- se manager, in Zuid-Afrika zeer bekend. Samen met hun tien kinderen trekken vader John en moeder Sally Davids tijdens de kerstperio­de onder meer naar België voor concerten. Opditmomen­tzijnzetwe­ewekenin Antwerpen.

“We hebben al heel veel concerten gegeven”, zegt Beaujhat (39), de oudste telg van het gezin. Zo trad The Davids Family op kerstavond op tijdens het diner van de Sint-Egidiusgem­eenschap voor dak- en thuislozen in de Carolus Borromeusk­erk. “Heel aangrijpen­d. Het pakte ons hoe de mensen door ons concert waren aangedaan”, zegt ze.

Bart De Wever ontving gisteren, op vraag van de familie, met plezier het voltallige gezin in het stadhuis. “Velen zien me al als de Antwerpse burgemeest­er, maar officieel start ik pas op 1 januari.” Met enkele goed voorbereid­e zinnetjes Afrikaans wist De Wever de familie te charmeren. Zelf vindt hij dat de familie een prachtig verhaal heeft. “Het is bijna een kerstverha­al”, zegt hij. Vader John was in een vorig leven bendelid, maar vond dankzij zijn vrouw Sally het rechte pad. Hij is nu dominee in de kerk waar zijn gezin elke zondag zingt. “De familie heeft een moeilijk leven gehad en heeft zichzelf eruit weten te tillen”, aldus De Wever. De burgemeest­er in spe had ook voor een kleine attentie gezorgd: een boek van Axl Peleman met zijn

volkslieke­s en voor elk kind een doos Antwerpse handjes.

“Aangename stad”

Op 1 januari vertrekt de Davidsfami­lie terug naar Zuid-Afrika, maar er staat nog heel wat op de agenda. Zo traden ze gisteravon­d nog op in de Kloosterst­raat. Het vuurwerk op oudejaarsa­vond willen ze, tussen alle optredens door, ook niet missen. Antwerpen heeft een zeer goede indruknage­latenbijde­Davids.“Vooral de hartelijkh­eid van de Antwerpena­ren blijft ons bij”, zegt Beaujhat.

 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ?? The Davids Family schaart zich rond toekomstig burgemeest­er Bart De Wever.
FOTO FREDERIK BEYENS The Davids Family schaart zich rond toekomstig burgemeest­er Bart De Wever.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium