Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lunders klaar voor Crosscup

- BASP

Mats Lunders eindigde twee weken geleden 21ste bij de beloften op het EK veldlopen in Hongarije. Zondag in Brussel wil hij zijn goede vorm bevestigen.

“De trainingen verlopen momenteel goed en ik ben zeker in vorm voor Brussel”, stelt de 21-jarige Lierenaar. In het Park van Laken krijgt hij net als op het EK te maken met een zware omloop: “Het zal er wel heel zwaar bijliggen. Er zijn natuurlijk de heuvels en met de regen die al gevallen is en nog zal vallen, zal het ook modderig genoeg zijn.” In 2011 finishte Lunders als achtste Belg, op vier seconden van Wesley De Kerpel die toen vierde werd. “Vorig jaar heb ik in Brussel op zich wel goed gelopen. Ik heb toen een hele wedstrijd vooraan meegestred­en, maar helemaal op het einde kwamen een aantal atleten me nipt voorbij waardoor ik heel wat plaatsen verloor. De uitslag weerspiege­lde toen niet mijn sterkte. Vorig jaar miste ik de kracht op het einde die nodig is bij een zware veldloop. Maar nu ben ik een jaartje ouder en sterker en ik hoop dan ook dat ik nu die kracht wel zal hebben.”

In het CrossCup-klassement staat Lunders momenteel op de derde plaats. Of hij die plaats kan vasthouden, is moeilijk te voorspelle­n. “Als ik al mijn wedstrijde­n goed probeer te lopen zonder naar de concurrent­ie te kijken, zit een mooie eindklasse­ring er zeker in. Maar er kan nog veel gebeuren. Ik kan bijvoorbee­ld geblesseer­d geraken en ik weet ook niet of mijn concurrent­en zoals Bashir Abdi, Pieter-Jan Hannes en Koen Naert heel de CrossCup zullen afwerken. Maar een top vijf of misschien wel een top drie zou echt wel mooi zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium