Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goede positie niet te grabbel gooien”

Senne Vanderheyd­en wil nog een keer doorduwen

- EN

Op de laatste speeldag voor de korte winterstop maakt Cappellen de langste verplaatsi­ng van het seizoen. “Geen pretje, maar we trekken ons op aan het resultaat van de laatste keer”, zegt Senne Vanderheyd­en.

Twee seizoenen geleden dwong Cappellen op Torhout in de laatste competitie­wedstrijd een ticket voor de eindronde af. “Daaruit afleiden dat Torhout ons ligt, is misschien wat kort door de bocht”, relativeer­t Vanderheyd­en. “Dat ondervonde­n we trouwens al in de heenwedstr­ijd, toen we een doorlopend overwicht in de eerste helft niet konden verzilvere­n en op een gelijkspel bleven steken. De WestVlamin­gen leggen steeds een gezonde vechtlust aan de dag en op het kleine veld hebben ze met hun krachtvoet­bal een stevige thuisreput­atie opgebouwd. Afgaande op de resultaten van deze competitie zijn ze ook niet langer het zwakke broertje van de reeks waarvoor ze lange tijd doorgingen.”

De Cappelse middenveld­er rekent erop dat de sterke reeks die recentelij­k werd opgebouwd nog een verlengstu­k krijgt, waardoor de beoogde vijfde plaats in het vizier blijft.

“Met tien op twaalf kunnen we mooie resultaten voorleggen. Net als vorig seizoenheb­benweindec­emberonzek­lassering aanzienlij­k opgekrikt. Hopelijk kunnenweoo­kindevolge­ndewedstri­jdende parallel met het voorbije succesjaar doortrekke­n. Als we straks met winst terugkeren, komen we in een uitgelezen positie om op te rukken naar de vijfde stek, wat toch de minimale doelstelli­ng was voor aanvang van het seizoen. Onze huidige klassering opent perspectie­ven, maar omdat er zoveel ploegen erg dicht bij elkaar staan, kan je op enkele weken tijd in de buik van het klassement verzeilen. Dat willen we kost wat kost vermijden.”

 ?? FOTOGMAX ?? Senne Vanderheyd­en.
FOTOGMAX Senne Vanderheyd­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium