Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lokeren duwt Kortrijk helemaal weg voor plaats in top zes

Kloof van negen punten na knettergek­ke wedstrijd

- EDDY SOETAERT

Sporting Lokeren, dat de voorbije weken wel eens te weinig kreeg, werd nu royaal beloond in het allicht beslissend­e duel om play-off 1 bij Kortrijk. Via Mijat Maric kwam het op 0-2, maar nadat Zukanovic een penalty had gemist, scoorde Harbaoui na een straf voetbaldue­l toch de winning-goal.

De veldslag op de Groeningek­outer kwam hard aan bij Kortrijk, dat met tien eindigde (rood voor Chavarria) en ook nog Nfor en Dejaegere mist voor de trip naar Club Brugge woensdag. Lokeren moet het tegen Cercle doen zonder Persoons en De Bock. Allemaal toe aan een vijfde gele kaart.

Kortrijk trok het eerste kwartier helemaal naar zich toe, kreeg ook een uitstekend­e doelkans maar liet die onbenut: Carevic zette voor vanaf links en Chavarria kreeg die bal twee meter voor het doel zo slecht op de voet dat hij ernaast weg ketste. Bovendien gaven de West-Vlamingen ook nog de bal gratis weg. Het was een blunderend­e Ernest Nfor die hem zomaar in de voeten van El Mouataz schoof. Die zette hoog voor, Harbaoui kopte naar doel maar de bal viel voor Mijat Maric die hem beheerst naast Keet in het doel prikte.

Net toen Kortrijk zich van die uppercut herstelde, was Lokeren daar weer. Mokulu liep weg op een diepe bal en werd door Reynaud in zijn ren even uit het evenwicht gebracht: goed voor een strafschop waardoor Mijat Maric een tweede keer kon scoren.

Er stonden overigens twee Maric’en aan de aftrap bij Lokeren. Milos Maric was er voor het eerst sinds begin september weer vanaf de start bij. Achterin verving Peter Maes net voor de aftrap ook nog Gueye door El Mouataz, waardoor Laurens De Bock centraal in de defensie ging spelen.

De eerlijkhei­d gebood dat Kortrijk nog voor de pauze mocht milderen. Het gebeurde bij een dichte vrijschop van Nfor die daarmee zijn fout bij de openingsgo­al enigszins goed maakte. De Kameroener krulde de bal niet zo perfect, maar toch kon Copa er net niet meer voldoende bij. Natuurlijk wilde Kortrijk daar na de pauze mee doorgaan, maar Oussalah kon een voorzet van Nfor niet goed op de slof nemen.

Exact op het uur brak dan de hel los boven het Guldenspor­enstadion. Persoons sprong met beide voeten naar voor om Chavarria af te blokken, die trapte op een voet van de Lokeraar en kreeg meteen rood van Delacour. Het kostte de kniezende Nfor ook nog een vijfde gele kaart en ook geel voor Oussalah die naast het veld naar de beelden ging kijken en uitdagend boog voor de ref.

Die ref vond het tijd om een en ander te compensere­n toen Nfor graag tegen de grond ging in duel met Laurens De Bock. Strafschop, zei Delacour, maar Ervin Zukanovic die misschien wel zijn laatste goal voor Kortrijk zou hebben gescoord, trapte de bal rijkelijk hoog boven het doel in de tribune.

Toch kwam Kortrijk met zijn tienen nog langszij. Oussalah kreeg van Nfor in een dubbelpas de bal voor de voet en tikte die fijntjes in de verste hoek. Maar in deze knettergek­ke wedstrijd was dat nog helemaal... het einde van de wereld niet. Want even later zette de ingevallen Leko heerlijk voor, Harbaoui kreeg alle tijd om af te ronden, maar trapte tegen Keet aan, Mokulu recupereer­de evenwel en zo kon Harbaoui uiteindeli­jk toch de winning-goal tegen de touwen prikken. Daar mochten ze bij Lokeren best wel gelukkig mee zijn, maar soms moet je dat soort geluk wel eens afdwingen als je al een paar weken te weinig kreeg.

 ?? FOTO BELGA ?? Mijat Maric heeft gescoord.
FOTO BELGA Mijat Maric heeft gescoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium