Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nederlaag tegen Puurs is al vergeten”

- MABE

Schelde-Natie Precura Antwerpen speelt vanavond gastheer voor Asse-Lennik. Na winst in de heenronde moet de thuisploeg in staat geacht worden om ook nu de maat te nemen van de tot nu toe bleek voor de dag komende vicekampio­en. Al blijft het afwachten in hoeverre Antwerpen de dreun van tegen Puurs al verteerd heeft.

“Die nederlaag is al vergeten”, wuift setter Dirk-Jan Van Gendt excuses voor een mogelijk mindere prestatie vanavond tegen Asse-Lennik resoluut weg. “Dat zijn zo van die dingen die gebeuren. Maar als prof moet je je daar over kunnen zetten. Je kan er toch niets meer aan veranderen. Met de opeenvolgi­ng van al die topwedstri­jden de voorbije weken, moet je deze mindere wedstrijd in zijn juiste context weten te plaatsen. De frisheid was er niet meer en dan kan je al eens een mindere wedstrijd spelen. Het kan niet altijd lopen zoals je wil of verwacht. Het kwam er deze week dan ook op aan om zo snel mogelijk de hoofden vrij te maken en het lichaam kans te geven op herstel.”

“De eerste dagen trainden we vooral op herstelfun­ctie omopnieuwe­enfrisgevo­eltekrijge­n.Woensdagen­donderdag volgden dan enkele pittige trainingen waardoor de focus op de wedstrijd van vanavond staat. We kunnen er opnieuw tegenaan”, zegt Van Gendt, die zich aan een moeilijke wedstrijd verwacht. “We wonnen dan wel de heenwedstr­ijd, nu zijn we al enkele maanden verder en zullen zij als team ook wel gegroeid zijn. Verder hebben ze de punten echt wel nodig. Ik verwacht dan ook een gedreven Asse-Lennik. Aan ons om hen af te houden en er voor te zorgen dat we deze wedstrijd winnen. Wat om verschille­nde redenen echt wel aangewezen is. Ten eerste willen we onze comfortabe­le positie als derde in de competitie vrijwaren. Ten tweede willen we komende week donderdag en zaterdag met een goed gevoel de dubbele bekerconfr­ontatie met Roeselare aangaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium