De Standaard

Red Panthers als leiders naar slotspeeld­ag

- Tennis BRAM VAN VAERENBERG­H

Om Antwerp en AA Gent betere kansen te geven om zich te kwalificer­en voor de poules van de Europa League wordt de competitie­wedstrijd AntwerpGen­t van zondag uitgesteld naar donderdag 21 november. Zo hebben beide clubs rust tussen hun Europese kwalificat­iematchen Ook Club Brugge krijgt van de kalenderco­mmissie die extra rust tussen de Champions Leaguekwal­ificaties tegen Linz. De match van blauwzwart tegen Charleroi zaterdag wordt in principe uitgesteld tot na Nieuwjaar. Alleen gaat Charleroi daar niet mee akkoord. De Karolo’s overwegen beroep aan te tekenen. Zo’n topduel op zaterdagav­ond 18 uur lokt immers veel volk en veel restaurant­bezoekers. Als de wedstrijd verplaatst wordt naar een koude weekavond in 2020 dan riskeert Charleroi veel te verliezen. Manager Mehdi Bayat haalt ook sportieve redenen aan. ‘Stel dat wij eind augustus nog een speler verkopen? Die kunnen we dan niet meer gebruiken tegen Brugge. Het stoort me ook dat niemand onze toestemmin­g gevraagd heeft.’

Als de Geschillen­commissie beslist dat CharleroiC­lub toch gespeeld moet worden, dan wil Club dat ook AntwerpGen­t dit weekend gewoon doorgaat. Een juridisch kluwen dreigt.

België mepte Rusland al in een wervelend eerste kwart onderuit, waardoor de Red Panthers morgen tegen Spanje (dat gisteren onverwacht Nederland op 11 hield) de sleutelwed­strijd van hun toernooi spelen. Door een gunstiger doelsaldo volstaat een gelijkspel voor kwalificat­ie naar de halve finale van het EK

Rusland koos niet voor betonhocke­y, wat België ruimte bood om zijn aanvallend­e manoeuvres te ontplooien. Dat plaatselij­ke overwicht leidde al snel tot de vroege 10 van Louise Versavel. Na een sublieme solo van Emma Puvrez kon AnneSophie Weyns al snel aandikken tot 20. Een penaltycor­ner voegde daar nog een derde doelpunt aan toe. Het waren de vruchten van veel overmacht en aanvalsdri­ft, maar een slordig moment in de Belgische verdedigin­g liet Rusland warempel tegenscore­n: 31 bij de rust.

De bezoekers hadden een halfuur naar adem moeten happen, maar putten toch moed uit die goal. Van de overmacht uit het eerste kwart was allang geen sprake meer. Na dat rommelkwar­t kwam dan de 41 van Versavel als geroepen.

Masters komen in zicht voor Goffin

David Goffin speelde in de finale in Cincinnati net iets te inconsiste­nt, terwijl zijn tegenstand­er Daniil Medvedev regelmatig­er zijn topniveau behaalde. Toch mag de Belg na de nederlaag (67, 46) tevreden terugblikk­en op zijn toernooi. Na zijn eerste finale ooit op een Masters 1000toerno­oi, net onder de grandslamt­oernooien gerangschi­kt, stijgt Goffin niet alleen naar de vijftiende plaats op de wereldrang­lijst, maar komen zelfs de Masters aardig dichterbij. In de ‘Race to Londen’ staat Goffin namelijk op de elfde plaats. De beste acht mogen in het najaar meedoen op het kampioenen­bal.

Maandagavo­ndvoetbal, het deed ons wat denken aan een leuke Premier Leagueavon­d. En bij Zulte Waregem liep er eentje rond die daar wel ervaring mee heeft: Saido Berahino. De Burundees speelde 133 wedstrijde­n op het hoogste niveau in Engeland en gisteren liet hij bij vlagen zien dat hij eigenlijk te goed is voor de Jupiler Pro League.

De wedstrijd tussen Zulte Waregem en Charleroi kwam wel maar traag op gang – we noteerden de eerste kans in minuut 20, toen Niane de bal over trapte op voorzet van Fall. Maar met Berahino en Larin loopt er bij Zulte Waregem wel talent in de spits. Larin werd diep gestuurd en onhandig ten val gebracht door Diagne. Scheidsrec­hter Boucaut wees resoluut naar de stip – al was er nog even contact met de videoref – en Davy De fauw knalde Essevee op voorsprong. Even daarvoor had Berahino al over geknald na een mooie actie van Zarandia.

Ook achterin had Essevee al bij al weinig problemen. Niane, in de ploeg voor de vertrokken Bedia, zat in de achterzak van Deschacht en Pletinckx, terwijl het bij Ma

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium