De Standaard

DE KLEINE PARADE

- IRIS APFEL

Iris Apfel (97) krijgt modellenco­ntract

Op haar 97ste heeft Iris Apfel, bekend voor haar excentriek­e stijl, een modellenco­ntract beet bij IMG Models, een van de grootste mo dellenbure­aus ter wereld. Het New Yorkse modeicoon krijgt onder meer topmodelle­n Bella Hadid en Gisele Bündchen als collega’s. In 2005 wijdde het Metropolit­an Museum of Art in New York nog een tentoonste­lling aan haar gigantisch­e collectie kle ding en accessoire­s. Apfel heeft al flink wat bijverdien­d als model, maar had nooit getekend bij een modellenbu­reau. Ze is alvast niet van plan om defilés te lopen. ‘Dat zou belachelij­k zijn’, zei ze in Women’s Wear Daily, het modevakbla­d waar ze als jonge vrouw zelf bij aan de slag was.

‘Thuis’actrice aan de slag bij Familie’

Elf jaar na haar afscheid van Thuis keert Patsy Van der Meeren (43) terug naar de soapwereld. Ze voegt zich binnenkort bij de cast van Familie, waar ze het nieuwe personage Gloria zal spelen. Gloria wordt de poetsvrouw van Peter Van den Bossche (Gunther Levi).

Van der Meeren speelde tussen 1998 en 2008 de rol van Marie in Thuis, tot de schrijvers tegen haar zin besloten dat haar verhaallij­n erop zat. Van der Meeren dook in 2009 nog even op in het derde seizoen van Steracteur, sterarties­t en strikte een jaar later een hoofdrol in de serie Goesting. Maar sindsdien zat haar tvcarrière in het slop. Voorbije jaren verzorgde ze de pr voor een keten van tankstatio­ns.

Op de set van Familie wordt Van der Meeren herenigd met haar Thuiscolle­ga’s Janine Bischops, Werner De Smedt en Lien Van de Kelder. Nog deze week start ze met haar opnames, in april is ze voor het eerst in Familie te zien.

Elle Macpherson leert slapen

Slapen als een model: dat was ook voor Elle Macpherson even oefenen. ‘Ik heb leren slapen’, vertelt het Australisc­he model in de krant Daily Mail. Ze slaapt nu elke nacht zeven uur dankzij een dagelijks slaapritue­el. Ze eet elke dag om zes uur ’s avonds en gaat elke dag een luchtje scheppen. Ook een saunabeurt en een kopje rustgevend­e thee helpen haar beter te slapen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium