De Standaard

In Brussel

-

In het eerste semester van dit jaar steeg het aantal ongevallen tot 906. In het eerste semester van 2017 gebeurden er 769 ongevallen

tredingen.’

Verdubbeli­ng

Er is een verdubbeli­ng van het aantal snelheidsc­ontroles in 2018 ten opzichte van het jaar voordien. Het aantal ongevallen in de zone daalde echter niet. In het eerste semester van dit jaar steeg het zelfs tot 906. In het eerste semester van 2017 gebeurden er 769 ongevallen.

‘De politie voert nu meer doorgedrev­en ongevallen­analyses uit om de oorzaken te achterhale­n’, zegt Byttebier. ‘Nadien komen ze met aanbevelin­gen om ongevallen op die locaties te voorkomen.’

De politie zet dus alles op alles om het aantal ongevallen terug te dringen. Ook de belofte om het aantal verkeersag­enten op te voeren werd nagekomen. Op dit moment zijn er 63 agenten aan het werk. In januari van vorig jaar waren het er nog ‘maar’ 47.

De maatregele­n kwamen op tafel te liggen na zware ongevallen zoals het dodelijke incident van ongeveer een jaar geleden waarbij onze collega en graficus Stephanie Verbraekel (28) om het leven kwam in Schaarbeek.

In het Huis van de Vrouw loopt momenteel een expo met haar werken.

‘De politie voert nu meer doorgedrev­en ongevallen­analyses uit om de oorzaken te achterhale­n’

ADELHEID BYTTEBIER Politieraa­dslid

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium