De Standaard

DE KLEINE PARADE

-

Wendy Van Wanten breekt met ‘Franske’

Twaalf jaar geleden koos Wendy Van Wanten (58) tijdens de apotheose van een tv programma ‘Franske’ Vancoppeno­lle als de nieuwe man in haar leven. Het groeide uit tot een hechte relatie. Tot nu. Woensdag liet Vancoppeno­lle via Instagram weten dat Wendy hem het huis uit heeft gezet. ‘Helaas is iemand tussen ons komen te staan die van in het begin tegen mij was.’ Dat lijkt te verwijzen naar Dylan, de vervreemde zoon met wie Van Wanten zich de jongste jaren weer verzoende: onlangs verscheen Van Wanten voor het eerst in het openbaar met Dylan, zonder Frans.

Toch lijkt Wendy de deur niet helemaal dicht te gooien voor Frans. ‘We hebben besloten om minstens tijdelijk uit mekaar te gaan en mekaar wederzijds de tijd te geven om na te denken, te helen en tot rust te komen’, zo schrijft ze in een reactie op het bericht van Frans.

Keira Knightley laat haar dochter niet naar ‘Assepoeste­r’ kijken

Keira Knightley heeft een aantal klassieke Disneyfilm­s ‘verbannen’ uit haar huis. Dat zei de actrice uit onder andere Pirates of the Caribbean – nochtans ook een Disneyprod­uctie – bij talkshowho­st Ellen DeGeneres. Zo laat Knightley haar dochter Edie niet kijken naar Assepoeste­r, ‘omdat Assepoeste­r niets doet dan wachten tot een rijke kerel haar komt redden’, legde Knightley uit. ‘Red jezelf!’

Ook De kleine zeemeermin moest het ontgelden. ‘De liedjes zijn geweldig, maar ik vind het geen goeie boodschap voor een jong meisje dat je je stem moet opgeven voor een man.’ Met Moana en Frozen had Knightley geen problemen.

Brusselman­s had alcoholpro­bleem

Herman Brusselman­s was vijf jaar lang verslaafd aan alcohol. Dat vertelde hij bij Van Gils en gasten. ‘Toen ik stopte met voetballen ben ik last beginnen te krijgen van angstaanva­llen. Ik begon te drinken om die angst te verdoven. Dat groeide op korte tijd uit tot een verslaving: ik dronk één fles whiskey, één fles porto en vijftien pinten per dag. Gelukkig ben ik redelijk vroeg gestopt – ik was maar 36. Mocht ik doorgegaan zijn, dan had ik hier al lang niet meer gezeten.’

 ??  ?? WENDY VAN WANTEN
WENDY VAN WANTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium