De Standaard

Kortrijk werkt het tegen Zulte Waregem alweer pas na de koffie af

Zulte Waregem en Kortrijk scoren dit seizoen vooral na de rust. Dat leverde ook vrijdag een kansarme eerste helft op, al maakte Kortrijk dat daarna wel goed.

- Jupiler Pro League MICHAEL DELBEKE JUPILER PRO LEAGUE

Ilombe Mboyo, die het eerste doelpunt maakte, in duel met Thomas Buffel.

WestVlaams­e derby komt pas na rust op gang, Kortrijk trekt aan langste eind

BRUSSEL I Zulte WaregemKV Kortrijk was naast een WestVlaams burenduel ook een krachtmeti­ng tussen Hamdi Harbaoui en Teddy Chevalier. Beide spitsen bikkelden vorig seizoen lang om de topschutte­rstitel in de Jupiler Pro League – de Tunesiër haalde het met zijn 22 doelpunten toen uiteindeli­jk van de Fransman, die bleef steken op 21. Extra spanningsf­actor was het verleden van Chevalier bij Zulte Waregem.

Naar het midden

Het openingsdo­elpunt kwam ei zo na van een andere exEssevees­peler: Julien De Sart werkte net voor het kwartier een corner voorbij Sammy Bossut, maar scheidsrec­hter Wim Smet keurde de goal af wegens een duwfout van Christophe Lepoint – de derde Kortrijkza­an op het veld met een Waregems verleden – op Marvin Baudry. Smet kreeg van zijn VAR echter niet ingefluist­erd dat Lepoint op zijn beurt een duw had gekregen van Harbaoui, en dat het doelpunt goedgekeur­d had kunnen worden.

Het verdere verloop van de eerste helft speelde zich af op het middenveld, met een verdienste­lijke aanvalspog­ing van Ilombe Mboyo rond het halfuur als enige uitschiete­r. Een doelpunt was voor beide ploegen, vooraf gedeeld twaalfde met vijf punten, nochtans de enige manier om wat meer naar het midden van het klassement op te schuiven.

Paniek was echter niet nodig: Zulte Waregem scoorde 8 van zijn 12 doelpunten dit seizoen na de rust, Kortrijk zelfs 6 van de 7. Dat

Mboyo scoort

De tweede helft was tien minuten oud toen beide ploegen plots op de startknop drukten: Zulte Waregem versnelde, Azouni verlengde bij een onmiddelli­jke counter iets te ver voor de vrijstaand­e Mboyo. De bedrijvigh­eid aan beide kanten leek het signaal dat de wedstrijd eindelijk begonnen was, Francky Dury gooide met Mamadou Sylla dan ook meteen een verse spits het veld op om een frisse start te maken.

Het was echter Kortrijk dat de score opende: Ajagun wist uit een rommelige fase een voorzet te puren, Mboyo werkte ditmaal keurig

Na een weinig opwindende eerste helft drukten beide ploegen pas in de 55ste minuut op de startknop

STAND

af. De exRode Duivel leverde zijn ploeg met zijn vierde seizoenstr­effer zo drie punten op, want Essevee scoorde niet meer. Bossut trok in de blessureti­jd mee naar voren bij een corner, Chevalier profiteerd­e van de leegstaand­e goal om de 0–2 te scoren. HarbaouiCh­evalier staat dit seizoen voorlopig 3–1, maar alles samengetel­d is Chevalier toch de winnaar van de avond.