De Standaard

Faillissem­ent NeoScores treft kleine belegger

NeoScores, een de hemel ingeprezen starter, laat kleine beleggers en overheid achter met een kater.

- VAN ONZE REDACTEUR PASCAL DENDOOVEN

BRUSSEL I NeoScores legde al in maart in alle stilte de boeken neer en werd failliet verklaard door de Antwerpse rechtbank van koophandel. De stilte waarmee het bedrijf failliet ging, staat in fel contrast met de vele persaandac­ht die het sinds de oprichting in juli 2013 genoot.

Bart Van der Roost richtte het bedrijf samen met de muzikanten Jonas Coomans en Bob Hamblok op. Van der Roost, die trombone had leren spelen tijdens zijn muziekople­iding, werd ceo en het gezicht van de Antwerpse starter.

Het bedrijf doorliep destijds het starterspr­ogramma van KBC (Start It) en van iMinds (Imec). De stichters ergerden zich eraan dat de muziekwere­ld bleef vasthouden aan bladmuziek en de trein van de digitalise­ring leek te missen. Met NeoScores hadden ze de ambitie de muziekindu­strie te hertekenen door muziekpart­ituren digitaal, interactie­f en voor iedereen beschikbaa­r te maken.

In 2014 werd het bedrijfje in Seoul de op één na meest beloftevol­le startup in de wereld genoemd tijdens de Startup Nations Summit. Voka AntwerpenW­aasland riep het uit tot meest beloftevol­le starter van 2013. Van der Roost omschreef het bedrijf als ‘de iTunes van de partituren’. Maar waar iTunes een enorme muziekbibl­iotheek bezit, is NeoScores er nooit in geslaagd voldoende content bijeen te krijgen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium