De Standaard

Nog langer wachten op Rubens & co.

KMSKA

- GEERT VAN DER SPEETEN

Het Antwerps Museum voor Schone Kunsten haalt de geplande heropening­sdatum van eind 2019 niet. De technische afwerking blijkt complexer dan ingeschat. ‘Zorgvuldig omspringen met de collectie gaat voor.’

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) zou eind 20 19 heropenen, me t een vernieuwde collec tiepresent­atie en de tentoonste­lling De eeuw van Bruegel . De renovatie en uitbreidin­g, die de museumoppe­rvlakte met 40 procent zal uitbreiden, ging in 20 11 van start. M aar gisteren raakte be kend dat de werken langer zullen duren dan ingeschat.

‘Het informatie­netwerk, de security, de klimatiser­ing: de technische dossiers blijken complexer dan ingeschat ’, zeg t direc teur Manfred Sellink. ‘Daarom hakken we de knoop door om de heropening uit te stellen. Een precieze datum willen we er dit k eer niet opplakken.’

Het Rot terdamse architec ten bureau Kaan Architecte­n verenigt bij het KMSKA twee werelden onder één dak. H et klassieke museumparc­ours wordt opnieuw vri jgemaakt, in de voormalige patio’s komen nieuwe zalen. Bi j de aan vang van de werken doken al onvoorzien­e problemen op. Er kwam meer asbest vrij dan verwacht, de stabilitei­t van he t negentiend­eeeuwse gebouw vroeg om e xtra verstevigi­ng van de ondergrond.

 ?? © Karin Borghouts ?? Bij de aanvang van de werken kwam meer asbest vrij dan verwacht en het gebouw had extra verstevigi­ng van de ondergrond nodig.
© Karin Borghouts Bij de aanvang van de werken kwam meer asbest vrij dan verwacht en het gebouw had extra verstevigi­ng van de ondergrond nodig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium