De Standaard

El Arbi en Fallah gaan Will Smith regisseren

Terwijl ‘Patser’ de kaap van 100.000 bezoekers heeft gerond, maken El Arbi en Fallah bekend dat ze ‘Bad boys III’ gaan draaien met Will Smith.

-

Adil El Arbi en Bilall F allah vliegen naar L os Angeles om he t contract te tekenen voor de regie van Bad boys III . Dat wordt de derde film in een reeks geproducee­rd door Jerry Bruckheime­r, de producent van Flashdance en Top gun die hen ook wil voor Beverly Hills cop 4. De Vlaamse regisseurs treden in de voe tsporen van Michael Bay, die de regie van de eerste twee films voor zich nam. Martin L awrence en Will Smith keren terug als de hoofdrolsp­elers: twee politieage­nten in de drugswerel­d van Miami.

Met Will Smith hadden El Arbi en F allah een ‘ doorslagge­vend Skypegespr­ek’, meldt de manager van he t duo. ‘ We hebben t wee dagen de ballen nie t gehad om hem te bellen ’, aldus El Arbi en Fallah volgens he t persberich­t. ‘Toen we hem aan de lijn hadden, merkten we meteen: Da’s gewoon the fresh prince. Hij is heel charmant en grappig. Hij is een grote fan van Black.’

De eerste Bad boysfilms scoorden in 1995 en 2003 nie t bi j de pers maar wel bij het publiek. Bay is al sinds 2008 aan het proberen om een derde film in de reeks op de rails te krijgen. Even werd het heel concree t: regisseur J oe Carnahan zou regisseren; producent

‘We hebben eerst twee dagen de ballen niet gehad om Will Smith te bellen, maar toen we hem aan de lijn hadden, merkten we meteen: da’s gewoon the fresh prince’

EL ARBI EN FALLAH Regisseurs

Sony gaf 1 7 februari 20 17 als releasedat­um. M aar van uitstel kwam afstel en de regisseur trok zich terug uit he t project.

El Arbi en F allah hebben de film sindsdien al op het oog. ‘ Om Patser te draaien, hebben we verschille­nde projec ten ge weigerd, zoals Bad boys III ’, ver telden ze onlangs nog (DS, 20/1). Nu zou het hen dan toch lukk en.

Heeft Bruckheime­r gewacht op Patser? De derde film van he t regisseurs­duo heeft net de kaap van 100.000 V laamse bezoek ers gerond. Daarmee scoort de film een openingswe­ek niet ver onder Loft, de succesvols­te Belgische film aller tijden toen hij tien jaar geleden 1.194.343 bezoekers haalde. Patser opent vanaf 1 februari in N ederland, eind februari volgen Frankrijk en Franstalig België. (jst)

 ?? © blg ?? Fallah en El Arbi waren dinsdag bij de uitreiking van de MIA’s.
© blg Fallah en El Arbi waren dinsdag bij de uitreiking van de MIA’s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium