Het Belang van Limburg

Devenyns: “Bondscoach begreep mijn beslissing”

-

Dries Devenyns (37) was geselectee­rd voor de Belgische ploeg, maar bedankte voor de eer. De renner van Deceuninck – Quick -Step wilde niet in een situatie komen waarin hij achter ploegmaat en vriend Julian Alaphilipp­e zou moeten rijden.

“Voor Julian was het WK één van de grote doelen uit zijn carrière. Daarin wilde ik niet in een andere trui moeten rijden. Dat heb ik zo aan de bondscoach laten weten. Hij begreep mijn situatie.” Hij is opgetogen dat ploegmaat Alaphilipp­e zijn grote doel binnenhaal­de. “Ik dacht lang dat de achtervolg­ers hem nog zouden inhalen, maar blijkbaar zat iedereen op zijn limiet.”

Zijn persoonlij­ke situatie ziet Devenyns als een aanbevelin­g om een WK niet met landenteam­s, maar wel met de merkenploe­gen te rijden. “Nu is de belangenve­rmenging als renner onvermijde­lijk. De mensen die kritiek hebben op mijn keuze zijn waarschijn­lijk dezelfde die vinden dat Roglic voor van Aert had moeten werken.” Devenyns rijdt woensdag samen met Alaphilipp­e in de Waalse Pijl.

 ?? FOTO BELGA ?? Dries Devenyns (rechts).
FOTO BELGA Dries Devenyns (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium