Het Belang van Limburg

Jordi Meeus gelinkt aan ploeg Sagan-Ackermann

- Rob Rodiers

WIELRENNEN PROFCONTRA­CT Lommelaar Jordi Meeus (22, SEG Racing Academy) wordt in verband gebracht met een overgang naar de Duitse WorldTour-formatie BORA-hansgrohe. Meeus had voorstelle­n op zak van Sport Vlaanderen-Baloise en Wallonie-Bruxelles maar zou als de geruchten kloppen - vanaf 1 januari 2021 ploegmaat worden van Peter Sagan.

Meeus, voor wie er een profcontra­ct van twee jaar klaarligt, zal ongetwijfe­ld zijn kansen krijgen bij BORA-hansgrohe. De Duitse ploeg zit immers verlegen om een tweede topsprinte­r naast Pascal Ackermann. De voormalige Duitse kampioen stak dinsdag trouwens zijn tweede opeenvolge­nde ritzege in Tirreno-Adriatico op zak. Hij klopte na 201 kilometer Fernando Gaviria (UAETeam Emirates), Rick Zabel (Israel Start-Up Nation) en Davi

WIELRENNEN

de Ballerini (Deceuninck-Quick Step) in de straten van Follonica. Nationaal kampioen Tim Merlier (Alpecin-Fenix) eindigde vijfde. Meeus verzeilde op de radar van onze oosterbure­n nadat hij begin augustus in de Czech Cycling Tour twee etappezege­s wegkaapte. Eén voor de neus van Belgisch kampioen Tim Merlier, een andere na een erg heuvelacht­ige rit. Afgelopen week mocht Meeus andermaal juichen. In de Giro d’Italia voor beloften won hij de zesde rit na twee eerdere tweede plaatsen. Tussendoor griste de rappe Lommelaar ook nog een zevende stek mee op het EK U23 in het Franse Plouay. Dat Meeus niet enkel over aalvlugge benen beschikt, bewees hij twee seizoenen geleden door de Gooikse Pijl (1.1) op zijn naam te schrijven.

Na Thymen Arensman (Sunweb) en David Dekker (Jumbo-Visma) wordt Meeus de derde renner van SEG Racing Academy die de overstap maakt naar de profs. BORAhansgr­ohe trok tot dusver al vijf renners aan voor 2021. De Nederlande­r Wilco Kelderman, de Duitsers Nils Politt en Ben Zwiehoff, de Deen Frederik Wandahl en de Brit Matthew Walls.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Jordi Meeus won in de Czech Cycling Tour twee etappes. Wordt hij volgend jaar ploegmaat van Peter Sagan en Pascal Ackermann, die dinsdag ook de tweede rit in Tirreno-Adriatico won?
FOTO PHOTO NEWS Jordi Meeus won in de Czech Cycling Tour twee etappes. Wordt hij volgend jaar ploegmaat van Peter Sagan en Pascal Ackermann, die dinsdag ook de tweede rit in Tirreno-Adriatico won?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium