Het Belang van Limburg

Voor 35 miljoen ploeggenoo­t van Origi bij AC Milan

-

Charles De Ketelaere (21) kan opgelucht ademhalen. Hij krijgt zijn transfer. Bestemming: San Siro. Prijskaart­je: 35 miljoen euro.

Eindelijk. Na wekenlange intensieve onderhande­lingen bereikten Club Brugge en Milan een akkoord. Het was zwoegen voor Paolo Maldini, technisch directeur van de Italiaanse kampioen, die aanvankeli­jk zelfs niet verder wilde gaan dan 30 miljoen. Maar uiteindeli­jk werd afgeklopt op 35 miljoen, waarvan zo’n 3 miljoen (realistisc­he) bonussen. Club had meer kunnen krijgen als De Ketelaere naar Leeds was gegaan, maar kan toch content zijn. Een eigen jeugdprodu­ct wordt nu namelijk de grootste uitgaande transfer ooit in de Jupiler Pro League. De

Ketelaere stoot Jonathan David (32 miljoen) van de troon. En als hij later een nieuwe stap zet, rinkelt de kassa nóg eens, want Club dwong ook een percentage op de doorverkoo­p af.

Medische testen

Voor alles kan worden geofficial­iseerd, moet De Ketelaere wel eerst nog medische testen afleggen. Dit weekend wordt hij in Milaan verwacht om alles af te ronden. Het topcontrac­t – 2,3 miljoen euro per jaar – ligt klaar. De Rode Duivel kan niet wachten, want zeker de laatste week kreeg hij het zwaar. Hij speelde al geen matchen meer, uit schrik om geblesseer­d te raken, maar wilde ook niet meer trainen. Het was hem allemaal wat veel geworden, zei zijn trainer Carl Hoefkens. Maar nu is de soap ten einde en kan hij aansluiten in Milanello, het oefencompl­ex van de Rossoneri. CDK mist natuurlijk ritme, maar heeft nog twee weken voor de competitie­opener tegen Udinese. Zaterdag zou hij in de oefenmatch tegen Vicenza kunnen debuteren. Ook bij Club kunnen ze nu verder. Ze kunnen een versnellin­g hoger schakelen in de zoektocht naar een nieuwe spits. Een spits met lengte liefst. Rasmus Höjlund, de 19-jarige Deen van Sturm Graz, wordt al een tijdje gevolgd. Maar áls ze hem al verkopen, willen de Oostenrijk­ers hem wel nog inzetten in hun Europese duels tegen Dynamo Kiev (3 en 9 augustus). Deze zomer ook al op de lijst, maar nog duurder: de Argentijn Luis Vazquez (21) van Boca Juniors en de Uruguayaan Maxi Gómez (25) van Valencia. (dvd, jve, pjc)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium