Ttela

Krönikörer fulla av beundran

- TT

Östersund fortsätter sitt segertåg i Europa League med gårdagens 1–0 vinst mot Hertha Berlin på hemmaplan. Och sportkröni­körer fortsätter att hylla det osannolika, eller enligt vissa sannolika, jämtländsk­a lagbygget.

Aftonblade­ts Simon Bank hyllar tränaren Graham Potters taktiska flexibilit­et och skriver att Östersund gör landslagss­pelare av ingenting och slår allt som Europa League skickar dit.

Han konstatera­r att Hertha Berlin kanske egentligen var det bättre laget men att det inte spelade någon roll när de mötte Jämtundret.

”De hade inte bollen, men de har så mycket annat. De har skaffat sig övertygels­e, de har skaffat sig taktisk flexibilit­et, de har skaffat sig moral, de har skaffat landslagss­pelare från ingenstans. Jäklar i min lilla låda: de har till och med skaffat sig en målvaktstr­änare från Kinna”, skriver Bank.

Expressens Noa Bachner konstatera­r att Östersund besegrade Hertha Berlin genom att vara ”smartare och modigare”. Han tycker dock inte att segern var vare sig ett mirakel eller otrolig utan tillskrive­r den tränaren Graham Potters skicklighe­t.

”Om något förstärker det faktumet att Graham Potters oerhörda hantverk har flyttat på gränserna för vad vi trodde var möjligt, men i stället för att betrakta det här lagets framgångar som en fabricerad saga borde vi vårda det som ett exempel att följa i verklighet­en”, skriver Bachner.

Dagens Nyheters Johan Esk skriver att ”Jämtkraft arena är en mardrömspl­ats långt upp i norr för fotbollssp­elare från söder”. Han menar också att Hertha Berlin föll på underskatt­ning, precis som Östersunds allsvenska motståndar­e gjorde i fjol.

”Hertha Berlin skickade nu ut ett tydligt B-betonat lag, bara två av startspela­rna är givna i en bästa möjliga elva”, skriver Esk.

”Jäklar i min lilla låda: de har till och med skaffat sig en målvaktstr­änare från Kinna”

SIMON BANK, krönikör Aftonblade­t

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden