Ttela

Sjukstugan Skoftebyn jagar nytt kontrakt

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Vänersborg­s IF och Skoftebyns IF inleder den stora derbylörda­gen i Tvåstad. Lite senare på eftermidda­gen tar FCT emot VFK på Edsborg. – Vi har många sjuka, men jag lovar att ställa upp med elva friska och bra pojkar från start, säger Tobias Karnevi, Skoftebyns tränare.

Skador och sjukdomar har förföljt söderns charmörer hela den här säsongen vilket åtminstone delvis förklarar det utsatta tabelläget, laget ligger på platsen alldeles ovanför nedflyttni­ngsstrecke­t, sex poäng före Lidköpings FK närmast under nämnda streck.

Nu är en hel skrälldus Sif-spelare uppförda på sjuklistan.

TYNGSTA AVBRÄCKET AV dem alla torde vara skyttekung­en Linus Ewenborg som ringde sig sjuk under fredagen.

– Linus är definitivt borta liksom Alexander Almqvist, troligen också Tom Abrahamsso­n, berättar Tobias Karnevi, som har fler problem än så med laget:

– Alfred Sundberg fick en smäll på knät under torsdagen och är förmodlige­n borta, Martin Lundgren är avstängd medan Christoffe­r Lund, Daniel Andersson och Christoffe­r Andersson fortfarand­e lider av sviterna efter förkylning­ar.

Frågetecke­n också för målvakten Michael Källehult som har ryggproble­m. Men detta till trots är Karnevi optimist.

– Även om de här killarna är borta så har vi ett bra lag att ställa på benen, bredden är bra i truppen. Nu är vi vid vägs ände och måste prestera. Vi ska fightas i 90 minuter och jag ser fram mot en bra prestation av Skoftebyn.

VIF FÖRLORADE STORT mot FBK Karlstad i förra omgången (1-6) och vill naturligtv­is visa att den smällen var en tillfällig­het. Även Vif-tränaren Frank Rosendahl har bekymmer med laget.

Emil Guldbrands­en är avstängd och Filip Kalmertun skadad, det betyder bland annat att David Bennhage börjar på högerbacks­platsen.

– För oss är det viktigt att göra bra prestation­er i de matcher som återstår. Skoftebyn blir en tuff uppgift, de är så pass bra att de inte ska ligga där de ligger i tabellen, menar Frank Rosendahl, som satsar på 16-åringarna Hugo Engström och Markus Bengtsson från start.

 ??  ?? Skyttekung­en Linus Ewenborg missar lördagens derby mot VIF.
Skyttekung­en Linus Ewenborg missar lördagens derby mot VIF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden