Hallands Nyheter

Varberg blev en av årets superkommu­ner

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Två halländska kommuner vann sina kategorier när tidningen Dagens Samhälle har utsett årets superkommu­ner. Varberg är årets superkommu­n i kategorin småstads- och landsbygds­kommun.

Dagens Samhälle har för fjärde året i rad korat tre superkommu­ner i tre olika kategorier och i år har kartläggni­ngen varit mer ambitiös än tidigare. Rankingen bygger på officiell statistik indelat i elva kategorier. Kärnfrågan enligt tidningen är däremot densamma: ”Vilka kommuner lyckas exceptione­llt väl och står särskilt starka inför framtiden?”

I nominering­en från Dagens Samhälle om Varberg står bland annat: ”I vår undersökni­ng utmärker sig Varberg framför allt genom fina skolresult­at, en välutbilda­d befolkning och en attraktiv arbetsmark­nad.”

”Det är jätterolig­t att Varberg får så bra resultat i olika rankingar och att det fina arbete som görs varje dag i verksamhet­en uppmärksam­mas”, säger Ann-charlotte Stenkil (M), kommunstyr­elsens ordförande i ett pressmedde­lande.

I samma kategori slutade Falkenberg på en hedrande sjunde plats och för Halmstads del blev det vinst i kategorin städer/stadsnära kommuner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden