Hallands Nyheter

Den sjuka upptäckten

Läkaren glömde kvar ett verktyg efter operatione­n i Hampus Svenssons knä. Det upptäcktes 15 månader senare. – Helt klart det sjukaste jag har varit med om, säger Svensson själv.

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Hampus Svensson har två gånger opererats för korsbandss­kador i knät och efter ett gympass på måndagen fick han en obehaglig överraskni­ng.

– Jag körde övningar på gymmet och helt plötslig kände jag bara hur det klickade till i knät. Sedan blev det helt stelt och svullet, säger Hampus Svensson.

MEN EFTER ETT tag blev det dessutom mycket värre. Någonting i knät hade böjt sig och tryckte sig utåt, som att det var på väg ur skinnet.

– Det var inget som stack ut från början men efter ett tag så började det göra mer och mer ont och metallbite­n hade börjat leta sig ut.

Hampus åkte in till akuten, där man först inte förstod vad som var fel. Efter röntgen kunde man sedan konstatera att ett verktyg från en av korsbandso­perationer­na hade glömts kvar inuti knät. Ett verktyg hade gått av på mitten. Och nu är det 15 månader sedan han gjorde operatione­n.

– Jag vet knappt vad jag ska säga, jag har aldrig varit med om något liknande. Och det hade ingen av personalen på sjukhuset heller. Nu precis efteråt kan man skratta åt det men det är ju verkligen helt sjukt, säger Hampus Svensson.

UNDER FÖRSÄSONGE­N HAR han haft svårt att träna och knäproblem­en har inte velat ge med sig. Men om det beror på verktyget som glömdes kvar går inte att säga i nuläget.

– Jag hoppas ju att det är så och att det blir helt bra nu. Men jag har pratat med läkaren som opererade mig och han bad verkligen om ursäkt. Han hade ju aldrig varit med om något liknande heller.

Att ta ut metallbite­n ordnades snabbt på måndagskvä­llen.

– De satte lokalbedöv­ning och skar ett snitt. Sedan plockade de ut den och de har sagt att jag ska kunna vara igång igen om 3-4 veckor. Hur känner du själv med tanke på det som har hänt?

– Just nu är det väldigt blandat. På ett sätt är det ju väldigt skönt att det är löst nu men samtidigt så är det ju ett jäkla misstag. Men jag ska sätta mig ner och prata med läkaren som gjorde operatione­n här framöver. Han är väldigt ångerfull och nu får vi se vad som händer. Men förhoppnin­gsvis löser sig allt till slut.

 ??  ?? VILLE UT. Den långa metallbite­n som glömdes kvar i Hampus Svenssons knä letade sig till slut ut från sitt gömställe.
VILLE UT. Den långa metallbite­n som glömdes kvar i Hampus Svenssons knä letade sig till slut ut från sitt gömställe.
 ?? Bilder: PRIVAT ??
Bilder: PRIVAT
 ?? Bild: PELLE BÖRJESSON ?? UNIK HÄNDELSE. Ingen på sjukhuset hade upplevt något liknande förut, att hitta ett verktyg i ett knä.
Bild: PELLE BÖRJESSON UNIK HÄNDELSE. Ingen på sjukhuset hade upplevt något liknande förut, att hitta ett verktyg i ett knä.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden