Hallands Nyheter

Dante klar för Varberg

HANDBOLL: STOCKHOLMA­RE FLYTTAR TILL VÄSTKUSTEN

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Under onsdagseft­ermiddagen blev det klart att Dante Lindén, mittnia/vänsternia, är klar för spel i HK Varberg nästa säsong.

– Pappren är påskrivna och klara. Det är redan bestämt, säger Dante Lindén tre timmar innan Tumbas avgörande kvalmatch hemma mot Vinslöv!

Intresset från Varbergs sida fanns redan i början av mars.

Och det har bara växt de senaste två veckorna.

– Både staden och handbollen lockar mig väldigt mycket. Jag har lite kompisar nere i Varberg. Där är supertrevl­igt och klubben känns seriös och väldigt spännande, fortsätter Dante Lindén som har Gnesta HK som moderklubb och även har spelat handboll i Nyköping.

NYFÖRVÄRVE­T HOPPAS FRAMFÖR allt att tillföra en sak:

– Min snabbhet. Det känns som de kan behöva få upp tempot, plus att jag är en genombrott­sstark spelare.

För Dante Lindén har det inte varit någon hemlighet att han ska till H K Varberg.

– Nej, klubben ska veta om det. Hasse (Karlsson) skulle ta kontakt med dem. Några i laget vet om det, men alla kommer få veta det efter kvalet.

HASSE KARLSSON KOMMENTERA­R

värvningen efter att ha kommit ut från ett styrelsemö­te med HKV.

– Vi har mött honom två gånger under året och kollat matcher så vi har rätt bra koll på honom. Det är en spelare som spelat på olika positioner i Tumba, han är bra på genombrott. Det känns som en utveckling­sbar spelare också, han är inte så gammal. Dante känns seriös och vill satsa på sin handboll. Jag uppfattar honom som en vinnarskal­le som säljer sig dyrt. Hur ser det ut med Mattias Roth?

– Inget klart än. Det pågår förhandlin­gar. Han gör ju redan annat i klubben (damlaget och ungdomslag), det gäller att sy ihop det och titta på helheten. Klart vi har en budget att ta hänsyn till, men när vi diskuterat har vi inget uppsatt datum. Men ju förr det blir spikat desto bättre. Vi är fortfarand­e ute i god tid jämfört med tidigare år då vi varit klara i augusti. Nu är det början av maj. Har ni värvat klart?

– Vi tittar på en högersexa och även en vänsternia.

HK Varberg vill även få in en målvakt i utveckling­slaget - som ska kunna vara redo om någon av burväktarn­a i a-truppen går sönder.

Att HK Varberg värvar från Stockholms­trakten hör inte till vanlighete­rna. Men nu har klubben lagt beslag på Dante Lindén, 22, från Tumba.

I FJOL HADE man femton kontrakter­ade spelare. Till kommande säsong lär det bli sjutton eller arton.

– Vi fortsätter med att försöka få till bredden, vilket jag tror kan vara en styrka till nästa säsong.

Dante Lindén är HK Varbergs tredje nyförvärv så här långt. Sedan tidigare har man knutit till sig Jacob Friberg, Vinslöv, och Gabriel Gregerfelt, Anderstorp.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE ?? SYR IHOP TRUPPEN. Tränaren Hasse Karlsson ligger i framkant när det gäller att få ihop HK Varbergs trupp. Tre nyförvärv har hittills ramlat in.
Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE SYR IHOP TRUPPEN. Tränaren Hasse Karlsson ligger i framkant när det gäller att få ihop HK Varbergs trupp. Tre nyförvärv har hittills ramlat in.
 ?? Bild: PRIVAT ?? VILLE SÖDERUT. Dante Lindén provar lyckan i HK Varberg.
Bild: PRIVAT VILLE SÖDERUT. Dante Lindén provar lyckan i HK Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden