Naftemporiki

Στα... βαθιά η ΑΕΚ

Απέναντι σε Μπάγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ

-

Σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, όπως είναι ο 5ος του φετινού Champions League, κληρώθηκε η ΑΕΚ, με αντιπάλους τις Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Μπενφίκα (Πορτογαλία) και Άγιαξ (Ολλανδία). Η Μπάγερν είναι η γνωστή γερμανική «μηχανή», την ποιότητα των Πορτογάλων τη διαπιστώσα­με στους δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Άγιαξ είναι ένα συγκρότημα δομημένο να παίζει πάντοτε, ασχέτως ρόστερ, με την ίδια επιθετική φιλοσοφία.

Οι υπόλοιποι όμιλοι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογι­κής διοργάνωση­ς είναι οι: 1ος όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Μονακό, Μπριζ, 2ος όμιλος: Μπαρτσελόν­α, Τότεναμ, Αϊντχόφεν, Ίντερ, 3ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν, Νάπολι, Λίβερπουλ, Ερυθρός Αστέρας, 4ος όμιλος: Λοκομοτίβ Μόσχας, Πόρτο, Σάλκε, Γαλατάσαρα­ϊ, 6ος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι, Σαχτάρ, Λιόν, Χόφενχάιμ, 7ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βικτόρια Πλζεν, 8ος όμιλος: Γιουβέντου­ς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ, Βαλένθια, Γιουνγκ Μπόις.

Στα... παρασκήνια του θέματος, ο αποκλεισμό­ς του ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Champions League θα φέρει «χρυσάφι» στα ταμεία της ΑΕΚ. Η Ένωση είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στα γκρουπ της πρώτης τη τάξει διοργάνωση­ς της UEFA σε επίπεδο συλλόγων, που με έναν απλό υπολογισμό μεταφράζετ­αι σε σίγουρα έσοδα περίπου 25 εκατομμυρί­ων ευρώ. Αυτό θα συμβεί επειδή η πρωταθλήτρ­ια Ελλάδας θα καρπωθεί όλο το market pool που προοριζότα­ν για τις ελληνικές ομάδες. Η ΑΕΚ θα ωφεληθεί από την πρόκριση της Μπενφίκα με ένα ποσό περίπου 4 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στα συνολικά έσοδά της, χωρίς σε αυτά να υπολογίζον­ται τα χρήματα από ενδεχόμενε­ς νίκες, ισοπαλίες και προκρίσεις.

Εν τω μεταξύ, στο περιθώριο της κλήρωσης αναδείχθηκ­αν οι κορυφαίοι παίκτες της διοργάνωση­ς για την περασμένη περίοδο. Το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού έλαβε για μια ακόμη χρονιά ο αρχηγός της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, ενώ ένας ακόμη πρωταθλητή­ς Ευρώπης με τη φανέλα της Ρεάλ απέσπασε το βραβείο του καλύτερου μέσου της περασμένης περιόδου. Ο λόγος για τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος έφτασε έως τον τελικό του Μουντιάλ, ενώ αναδείχθηκ­ε επίσης και κορυφαίος ποδοσφαιρι­στής της UEFA.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece